Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

VIDEO. Medicul de pe ambulanța accidentată: „Din salvatori am ajuns victime!”

Medicul aflat în ambulanța implicată în accidentul de azi noapte, în municipiul Cluj-Napoca, a explicat cum s-a petrecut totul. 

”Din nefericire pentru noi, și mai ales pentru mine, este foarte greu să îmi exprim supărarea vizavi de faptul că din salvatori am ajuns victime. În momentul în care noi am ajuns în intersecția Teatrului Național am apucat doar atât să vedem, o mașină care venea cu viteză dinspre Piața Cipariu. N-am apucat să reacționăm în niciun fel. Ambulanța a fost lovită în partea dreaptă, din impact s-a răsturnat pe partea laterală. Au fost momente de panică în primele secunde… atunci am alertat colegii din dispecerat pentru a trimite ajutoare în sprijin. Eu și ambulanțierul am reușit să ne desfacem din centurile de siguranță cu care eram prinși și să ieșim pe geamul lateral din partea stângă a cabinei medicale. Am mers în spate către celula medicală, știind că acolo este asistenta medicală și pacienta. Din fericire pentru toți, asistenta era asigurată cu centurile din dotare și pacienta la fel, niciuna dintre ele nu a suferit leziuni traumatice”, a declarat medicul Mariana Baciu, pentru Dej24.

Două autospeciale și cinci ambulanțe SMURD și SAJ au intervenit în cursul nopții pentru a gestiona o situație de urgență că urmare a unui accident rutier, petrecut în Piața Avram Iancu, din municipiul Cluj-Napoca, în jurul orei 2.20 dimineața.

Pompierii sosiți la locul evenimentului au găsit o ambulanță răsturnată pe partea laterală, cu pacientul pe care îl transporta prins înăuntrul acesteia, și un alt autoturism avariat, în care erau prinse alte două persoane.

Poliţia a explicat cum s-a întâmplat:

„Conducătorul auto al unei ambulanțe, un bărbat in vârstă de 43 de ani din municipiul Dej, a pătruns in intersecție pe culoarea roșie a semaforului, având in funcțiune semnalele acustice și luminoase. A fost lovit de un taxi care circula regulamentar pe culoarea verde si care era condus de un bărbat de 37 de ani din Cluj-Napoca”, a transmis IPJ.

În total 6 persoane au fost rănite. Pasagera din taxi, o tânără de 19 ani, rănită grav ceilalți 5 ușor. În ambulanță se aflau 4 persoane, 1 pacient, medic și asistent medical și conducătorul auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO&VIDEO. O clujeancă, în mijlocul violențelor de la Barcelona

O clujeancă s-a aflat, ieri seară, în mijlocul violențelor de la Barcelona. Jurnalista Corina Gliguța a filmat în direct pe...

Închide