Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Dotare de top la Institutul de Urologie și Transplant Renal Cluj, s-au achiziționat 25 de noi echipamente medicale

Consiliul Județean Cluj a achiziționat recent 25 de echipamente și aparate medicale ultramoderne care au fost date în folosință în cadrul Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) Cluj

”Valoarea aparatelor și echipamentelor achiziționate este de peste 250.000 de lei. Banii special  alocați în acest scop de către forul administrativ județean au fost folosiți pentru dotarea Institutului de Transplant Renal cu un transductor convex pentru ecograf și un ghid pentru puncție, un transductor liniar pentru ecograf, două ureteroscoape rigide, șase monitoare pentru urmărirea funcțiilor vitale ale pacienților, 10 seringi automate, 2 seringi automate TCI, un ultracongelator pentru uz medical și o trusă chirurgicală”, au anunțat reprezentanții CJ Cluj.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, consideră că achiziția de aparatură medicală de ultimă generație este mai mult decât necesară pentru efectuarea celor mai complexe investigații și tratamente. Investițiile realizate constant de forul administrativ județean în domeniul sanitar contribuie în mod direct la creșterea calității actului medical precum și la salvarea vieții și a sănătății a mii și mii de pacienți, anual.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO Mașină răsturnată în Tureni, două persoane rănite au fost transportate la spital

O autospecială cu modul de descarcerare și un echipaj SAJ au fost alertate ca urmare a unui accident rutier, produs...

Închide