Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Exclusiv. Firma care i-a omorât pe timişoreni nu are autorizaţie. “I-a gazat ca în filmele de groază”. A făcut dezinsecţie şi la un hotel

Surse care doresc să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru www.portalcj.ro că firma din Timişoara care a făcut dezinsecţia din cauza căreia au murit trei persoane, dintre care doi copii, şi au fost spitalizate alte zeci, nu deţine autorizaţie pentru folosirea fosfurii de aluminiu. Mai mult, sursa explică modul în care a acţionat substanţa şi faptul că locatarii blocului au fost gazaţi pe gurile de aerisire, “ca în filmele de groază”. Firma respectivă a mai făcut dezinsecţie cu substanţa respectivă şi la un hotel.

“E un nebun care a obţinut prea uşor autorizaţia de funcţionare, dar pentru substanţe, otrăvuri din grupa 1 şi 2 de toxicitate nu avea autorizaţie. A spus că n-a ştiut că e atât de periculoasă substanţa şi că a cumpărat-o ilegal de pe piaţă, că le-a folosit la un hotel şi că a avut rezultate extraordinare. Dar această substanţă e o bombă chimică”, spune sursa citată.

Sursa a explicat pentru www.portalcj.ro ce s-a întâmplat, de fapt, la Timişoara.

“La ultimul etaj erau câteva apartamente goale pline de insecte etc. Această substanţă, în prezenţa oxigenului, eliberează hidrogen fosfurat, care e un gaz otrăvitor mai greu decât aerul şi a mers de sus în jos, în bloc. E foarte grav că un operator de substanţe chimice nu ştia cât e de periculoasă. Nu se folosesc nici pentru dezinsecţie, nici pentru deratizare. El a făcut dezinsecţie. Se lăuda că rezolvă toate problemele, făcea dezinsecţie la preţuri astronomice. Pe gurile de aerisire i-a gazat, ca în filmele acelea de groază. Şi cei care comercializează astfel de substanţe sunt criminali, dacă nu respectă regulile. Trebuie înăsprite măsurile împotriva celor care vând aceste substanţe”, a mai spus sursa noastră.

Foto: b1

Citeşte şi:

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Crimă în nord-vestul țării. Un copil a povestit la grădiniță că a văzut cum tatăl lui a omorât un om

Un copil de aproape 6 ani a povestit la grădiniță cum tatăl lui a omorât un om, căruia i-ar fi...

Închide