Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Mamă cu 8 copii ce trăiește în containere. Nimeni nu-i primește în chirie

Mamă cu 8 copii ce trăiește în containere. O femeie din Cluj-Napoca, evacuată în urmă cu un an împreună cu cei 8 copii ai săi, de pe str. Meșterul Manole, locuiește în două containere puse la dispoziție de primărie, unde familia dispune de apă curentă și toaletă. Din cauză că are atât de mulți copii, familia nu își poate găsi o chirie.

Deputatul de Cluj, Adrian Dohotaru, cunoscut activist, a relatat că unii proprietari refuză din start orice chiriași de etnie romă.

”M-am întâlnit cu Iuliana la un an de la evacuare. Iuliana și cei 8 copii au fost evacuați de pe str. Meșterul Manole. Ca să nu rămână în stradă, am contactat Primăria ca să îi ofere un adăpost pentru această situație de urgență. A primit două containere și stă în condiții mai bune decât înainte pentru că are mai mult spațiu, toaletă și apă curentă. Ea are grijă de doi dintre copii cu handicap, soțul lucrează ca zilier în construcții. Am întrebat-o dacă și-a cautat chirie, a zis că da, dar nu îi primește nimeni cu atâția copii. În plus, e romă, iar prietena mea activistă Linda Greta îmi confirmă că unii proprietari refuză din start chiriași romi”, a scris Dohotaru.

România, codașa cheltuielilor cu protecția socială

Acesta consideră că e nevoie de mai multe locuințe publice dar mai ales de un stat social pentru că, în pofida propagandei privind ”asistații sociali”, România e pe ultimul loc în UE în privința cheltuielilor pentru protecția socială.

”Cheltuim 14 la sută din PIB, iar media UE e dublă. Nu am soluții concrete pentru Iuliana, în sensul de a întrezări cum să iasă din container, m-am asigurat doar că poate să rămână în containere peste iarnă. Dar îmi imaginam acel stat social capabil să îi fi oferit Iulianei posibilitatea de a face planificare familială din tinerețe, acces la educație, sănătate și cultură pentru a oferi un viitor mai bun pentru ea și copiii ei”, a conchis deputatul.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Comitetul pentru Situații de Urgență se izolează la domiciliu, la fel și Guvernul României
Când se schimbă prefecţii, subprefecţii şi directorii instituţiilor. Ludovic Orban a făcut anunţul

Când se schimbă prefecţii, subprefecţii şi directorii instituţiilor. Premierul Ludovic Orban a anunţat vineri seară, la Piteşti, că se schimbă...

Închide