Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

FOTOGALERIE. Soţia lui Octavian Goga l-a moşit pe Istvan Wisky în Castelul Ciucea

O ilustrată din 1920 cu Castelul Goga de la Ciucea i-a produs nostalgii unui clujean, Istvan Wisky, care a scris într-un comentariu: “Şi în acest castel m-am născut în 19 mai 1954 şi moaşa mea era doamna Goga!”, cu referire la Veturia Goga.

Clujeanul detaliază ulterior povestea naşterii sale. “De ce m-am născut în castelul Ady-Goga? La piciorele castelului este o biserică reformată la care în anul 1954 a slujit pastorul Visky Ferenc. Părinții mei au petrecut câteva zile în comuna Ciucea. La biserică din când în când d-na Goga participa la slujbă şi cu această ocazie a invitat cele două familii tinere (preotul şi părintii) la masă. Mama mea era însărcinată şi urca destul de greu iar când să ajungă la scări a alunecat şi a căzut! Din această cauză a pornit naşterea! Mama mea a mai stat aproape două săptămâni în castel şi s-a bucurat de mine şi de ospitalitate!”, povesteşte Istvan Wisky.

Ilustrata www.portalcj.ro făcea, în textul anexat, o scurtă istorioară a Castelului de la Ciucea şi a unei mari prietenii româno-maghiare între Octavian Goga şi Ady Endre, ambii fiind proprietari ai domeniului de la Ciucea. Detalii mai jos.

Până acum, în numai câteva zile, ilustrata are 265 de distribuiri şi aproape 5.000 de like-uri.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Un deputat din Cluj, printre cei care vor legalizarea canabisului medicinal

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, se numără printre inițiatorii proiectului de lege...

Închide