Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

VIDEO. Urs lovit de o mașină. Agonizează la locul accidentului de peste 15 ore

ACTUALIZARE 14,00 – Ursul rănit sâmbătă seara în accidentul rutier de la Praid a fost tranchilizat şi apoi împuşcat. Şeful Direcţiei Sanitar Veterinare Harghita, dr. Lado Zsolt, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că animalul avea trei picioare facturate şi ar fi fost imposibil să supravieţuiască în pădure.

Un urs a fost lovit în plin de o mașină, în cursul serii de ieri, în județul Harghita, pe direcția Praid-Sovata. În urma accidentului ursul a fost grav rănit, suferind fracturi la toate membrele.

La fața locului s-au deplasat echipaje de prim-ajutor și echipaje ale Poliției, care au constatat că nu există nicio victimă, înafară de animalul grav rănit.

Ursul se află și în aceste momente la locul accidentului, unde agonizează, rostogolindu-se de pe o parte de alta, neputând să plece. Animalul a fost supravegheat toată noaptea de polițiști și jandarmi, însă nimeni nu face nimic pentru a-l ajuta.

„Legislaţia spune că atribuţiile de intervenţie trebuie să fie ale Jandarmeriei şi ale medicilor veterinari. Am sunat la minister, să rezolvăm această situaţie regretabilă, este inuman să laşi un animal să agonizeze, deşi nimic din lege nu te împiedică să intervii.

Încercăm cât mai repede să rezolvăm această situaţie, astfel încât să nu mai stea acel urs, în agonie, acolo.

Chiar acum emit colegii ordinul de recoltare, în cel mai scurt timp ursul va fi luat. Am trimis veterinar cu tranchilizant, cel de acolo nu avea. Animalul va fi supus unui control, iar după asta vor trebui să spună ce decizie se va lua, înţeleg că are probleme la trei dintre membre”, a spus la Digi24 ministrul Mediului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Dacian Cioloş, declaraţii despre candidatul USR-PLUS la Primăria Cluj-Napoca

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a făcut astăzi, într-o conferinţă de presă, declaraţii despre posibilul candidat al alianţei USR-PLUS la Primăria...

Închide