Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

VIDEO. Vezi câţi oameni au omorât urşii. Atacurile ucigătoare ale urşilor îi pun în mişcare pe politicieni

Senatorul Tánczos Barna și deputatul Korodi Attila au cerut dezbaterea în regim de urgență a Legii Vânătorii în comisiile de specialitate, după ce, în cadrul ședinței liderilor de grup, la propunerea UDMR, a fost adoptată o decizie în acest sens, în 15 octombrie. Parlamentarii Uniunii au cerut aplicarea acestei decizii și discutarea Legea Vânătorii cât mai curând, în cadrul comisiilor.

Solicitatarea parlamentarilor vine după ce mai mulţi oameni au fost atacaţi şi chiar omorâţi de urşi.

Ultimul caz de până acum a fost al ciobanului găsit mort pe 9 noiembrie, ucis de un urs.

“Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Târnăveni au fost sesizaţi prin apel 112, de către un bărbat, cioban la o stână din localitatea Cucerdea, cu privire la faptul că şi-ar fi găsit un coleg decedat la marginea unei păduri dintre localităţile Cucerdea şi Giuluş, iar acesta ar prezenta pe corp urme ale unui posibil atac de animal sălbatic. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, care au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, persoana în cauză fiind identificată ca fiind un bărbat de 63 de ani. Din primele cercetări efectuate, se pare că bărbatul, în seara zilei de 8 noiembrie, ar fi plecat de la stâna în cauză, cu oile şi nu ar mai fi revenit”, informează IPJ Mureş.
Pe 7 noiembrie, un tânăr de 22 de ani, care se afla cu vacile la păscut pe o păşune de pe raza localităţii bistriţene Posmuş, a fost atacat de o ursoaică cu pui, provocându-i o plagă la antebraţul drept şi o plagă hemoragică la scalp, temporo-occipitală.
Iată şi alte cazuri de atacuri de urşi înregistrate în ultimul an, cele mai multe dintre ele fiind consemnate în ultima lună:
Pe 27 octombrie, un vânător în vârstă de 39 ani a fost atacat de un urs, în zona localităţii Simioneşti din judeţul Bistriţa-Năsăud. Vânătorul, din judeţul Satu Mare, prezenta plăgi la nivelul feţei, al gâtului şi al unei coapse.(vezi video).

Pe 23 octombrie,  un bărbat de 30 de ani, care păzea o cireadă de vaci la marginea unei păduri din judeţul Vrancea a fost muşcat de urs.
Pe 20 octombrie, o fetiţă de 4 ani, un băiat de 3 şi un bărbat de 65 de ani au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au fost atacaţi de un urs în oraşul braşovean Victoria.

Pe 15 octombrie, un bărbat de 56 a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost atacat de un urs la o stână din Braşov.

Pe 5 septembrie, un cetăţean canadian campat în zona Valea Mărului, judeţul Prahova, a fost atacat de un urs.

Pe 25 august, doi bărbaţi au fost atacaţi de un urs în zona localităţii Mălureni, Argeş.

Pe 2 iunie, cadavrul unui cioban de 47 ani din comuna bistriţeană Telciu a fost găsit într-o pădure din zona Romuli fără o parte din cap, după ce fusese atacat de urs.

Pe 2 iunie, pompierii şi jandarmii au intervenit pentru căutarea unui bărbat care ar fi fost atacat de urs, în Curtea de Argeş.

Pe 29 mai, doi turişti străini aflaţi  în zona Masivului Făgăraş au fost atacaţi de un urs, iar unul dintre ei a fost rănit la un picior.

Pe 15 mai, un cioban din localitatea Mădăraş, Harghita, a fost rănit de un urs, în timp ce se afla cu oile la păscut.

Pe 7 mai, un bărbat de 69 de ani, din Vrancea, a murit după ce a fost atacat de urs în timp ce efectua lucrări agricole.

Pe 22 martie, un bărbat de 35 de ani din Harghita a fost rănit grav de un urs care l-a atacat în timp ce se afla în pădure, iar apoi bărbatul a murit.

Pe 7 ianuarie, un cetăţean din Ungaria a ajuns la spital după ce a fost atacat de un urs în timp ce se afla la o partidă de vânătoare.

citeşte şi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Accident între Viişoara şi Ceanu Mare. Posibil 4 răniţi

Un accident s-a petrecut în urmă cu câteva clipe din care e posibil să fi rezultate 4 răniţi. "Este un...

Închide