Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Clujeanul Mihai Goțiu (USR), cel mai vizibil senator în anul 2019

USR Cluj a anunțat azi că senatorul Mihai Goțiu, care este și vicepreședinte al Senatului, a fost cel mai vizibil senator român în anul 2019.

„Cel mai vizibil senator în 2019 a fost Mihai Goțiu, parlamentar de Cluj, care luat cuvântul în 50 de ședințe de plen. Goțiu a semnat pentru 40 de inițiative legislative și a adresat 53 de întrebări și 23 de interpelări Guvernului. De asemenea, acesta a transmis cinci interpelări premierului”, se arată, într-o analiză publicată de Mediafax, în ultima zi a anului.

Parlamentarul USR de Cluj a fost cel mai activ senator și în primii doi ani ai mandatului, în 2017 și 2018. Cumulat, în cei trei ani de mandat, Mihai Goțiu a luat cuvântul în plen de 849 de ori, a depus 158 de întrebări, 70 de interpelări și 28 de interpelări adresate primului ministru; a susținut 100 de declarații politice și a semnat 110 inițiative legislative.

„Când am intrat în politică nu mi-am propus <să fac figurație> în Parlament, ci mi-am asumat să lupt pentru drepturile, visurile și speranțele cetățenilor care mi-au acordat încrederea. În analiza Mediafax, am văzut numeroase exemple de parlamentari care s-au remarcat prin … tăcere. Pe unul dintre ei, senator de Brăila, s-ar putea să-l recunosc din vedere, dar după cât de mult a tăcut, mărturisesc că acum i-am aflat numele. Dar, asta e ciocu’ mic, leafa merge, iar dacă nu reușim să schimbăm lucrurile (și cu majoritatea din Parlament, de acum, e destul de greu), vine și pensia specială”, a comentat Mihai Goțiu.

Senatorii PSD i-au dat de lucru

Acesta a mărturisit că cel mai mult i-au dat ”de lucru” senatorii de la PSD și ALDE, care s-au remarcat, precum Șerban Nicolae, Călin Popescu Tăriceanu ori Iulia Manda.

”Multe dintre intervențiile din plen au fost pentru a stopa numeroasele abuzuri și atacuri la justiție, fie pe fondul legilor puse în dezbatere, fie procedură, pentru că șmecheria a fost la ea acasă în ultimii trei ani în Parlament. Declarativ se afirma că ”avem dezbatere”, dar, în fapt, tactica PSD & ALDE a fost să treacă cât mai multe dintre legile lor toxice pe sub radar. De asemenea, combinația letală dintre incompetență, ignoranță și interese obscure, de tip clientelar-mafiot, în problemele de mediu, mi-a dat mult de furcă”, a precizat Mihai Goțiu.

Senatorul USR de Cluj este membru în Comisiile permanente pentru Ape, păduri, pescuit și fond cinegetic, respectiv pentru Învățământ, cercetare, tineret și sport, dar a activat constant și în Comisia pentru Mediu. De asemenea, Mihai Goțiu a făcut parte din două comisii speciale de anchetă ale Parlamentului și a inițiat, la Senat, comisii de anchetă în cazurile proiectului minier de la Certej și a distrugerii Parcului Național Semenic – Cheile Carașului.

Este vicelider al grupului USR de la Senat și timp de două sesiuni a fost vicepreședinte al Senatului României. În acest an, Mihai Goțiu a fost ales membru în Comisia comună pentru politici publice a USR și PLUS și în Biroul Național al USR.

La începutul anului 2020, așa cum a făcut și în 2018 și în 2019, Mihai Goțiu își va prezenta public raportul anual de activitate.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Polițiștii clujeni, eroi adevărați! Au ajutat o familie cu șase copii, orfani de tată

Polițiștii clujeni, eroi adevărați! Polițiștii clujeni din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au vizitat o familie cu șase copii orfani...

Închide