Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Instalație radiologică digitală de mamografie, la Spitalul Clinic C.F. Cluj-Napoca

Consiliul Judeţean Cluj a achiziţionat pentru Spitalul Clinic C.F. Cluj-Napoca o nouă instalație radiologică digitală de mamografie, pentru care au fost alocaţi nu mai puțin de 500.000 de lei.

”Achiziția de aparatură medicală de ultimă generație este mai mult decât necesară pentru creșterea calității actului medical în județul Cluj și asigurarea standardelor europene din domeniu. Mamograful nou cumpărat, cu detector digital, permite obținerea de imagini atât 2D cât și 3D – tomosinteză, folosind o tehnologie performantă de ultimă generație ce poate fi utilizată atât în diagnosticul cât și în screeningul mamar”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

La ce se utilizează mamograful?

Utilizarea mamografiei 3D crește rata de detecție a cancerului mamar, în special a celui invaziv și scade necesitatea efectuării biopsiei mamare sau a testelor adiționale în cazul rezultatelor fals pozitive. De asemenea, acest tip de mamografie facilitează identificarea cancerului mamar de mici dimensiuni care poate fi omis la mamografia digitală convențională și reduce semnificativ rezultatele incerte. Nu în ultimul rând, mamografia 3D are o acuratețe foarte bună în a determina mărimea, forma și localizarea anomaliilor, este adecvată în cazul tuturor femeilor, inclusiv a celor cu țesut mamar dens, furnizând medicului imagist o foarte bună vizibilitate a detaliilor țesutului mamar.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Incendiu la o casă în Jucu de Mijloc, două persoane intoxicate cu fum

Pompierii de la ISU Cluj au intervenit azi la un incendiu anunțat la o casa particulară din Jucu de Mijloc,...

Închide