Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Zid în jurul managerului Petru Șușca de la Spitalul Județean Cluj, propus pentru revocare după grave nereguli. Decizia e la Ministerul Sănătății

Consiliul Medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca s-a întrunit azi pentru a discuta temele propuse de eficientizare a activității medicale. S-a dezbătut totodată şi aspectul managementului integrat al spitalului, care, în ultimele două săptămâni, a fost analizat de noul Consiliu de Administraţie, numit de către Ministerul Sănătăţii.

”Dintre cei 49 de şefi de şecţie/ compartiment/ laborator/ bloc operator prezenți, 43 și-au exprimat dezacordul față de propunerea Consiliului de Administrație pentru revocarea din funcție a managerului. În contexttul realizărilor și a investițiilor din secții din ultimii ani, mulți dintre cei prezenți și-au exprimat dorințele pentru optimizarea activității medicale, precizând că o schimbare bruscă în managementul integrat al instituţiei ar conduce la deteriorarea actului medical, la nivelul unui spital construit la sfârşitul secolului al XIX-lea, care totuşi reuşeşte să obţină performanţe medicale la nivelulul secolului XXI”, au arătat reprezentanții spitalului.

În paralel, 47 dintre asistentele şefe au formulat un memoriu prin care solicită sprijin în continuarea actualului trend de management, care le-a îmbunătățit semnificativ activitatea, din punctul de vedere al resurselor materiale și umane.

Se impune o analiză a activității lui Șușca, care necesită timp

 

”Serviciile conexe actului medical care asigură logistica desfășurării activității din spital sunt de asemenea solidare cu echipa de management, punându-și întrebări despre ceea ce ar însemna oprirea intempestivă a unor procese administrative, într-o perioadă de sărbători.

În acest context, cu toţii suntem de acord că se impune o analiză a performanţelor şi indicatorilor asumaţi de echipa managerială, dar aceasta necesită timp şi decizii înţelepte, care să nu afecteze calitatea actului medical”, au mai spus reprzeentamții spitalului.

Noul CA al Spitalului Județean Cluj a propus revocarea managerului Petru Șușca ținând cont de ultimele trei rapoarte ale Corpului de Control al ministrului Sănătății care au constatat grave nereguli în unitatea medicală. Propunerea de revocare a fost transmisă azi Ministerului Sănătății care va lua o decizie cel mai probabil luni.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Patronul clubului în care au murit trei fete, prins la Cluj

Patronul clubului în care au murit trei fete, prins la Cluj. Proprietarul restaurantului Beirut din Constanţa, George Karam, dat în...

Închide