Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

FOTO Marș comemorativ, coroane de flori și candele aprinse în amintirea eroilor Revoluției din Cluj-Napoca

Un marș comemorativ, la care au participat circa 30 de clujeni, a avut loc azi în Cluj-Napoca, pentru a marca începutul Revoluției în 21 Decembrie 1989. Revoluționarii au pornit de pe podul de pe strada Horea și au mers pe jos prin centrul orașului până în Piața Unirii unde s-a desfășurat ceremonia militaro-religioasă de comemorare a victimelor Revoluției.

În fața Monumentului Stâlpii Împușcați din Piața Unirii a fost oficiată o slujbă religioasă de mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț, urmată de discursurile prefectului Mircea Abrudean, primarului Emil Boc și președintelui Consiliului Județean Cluj-Napoca, dar și a președintelui Asociației pentru Adevărul Revoluției Cluj, Aurel Coltor.

”După 30 de ani, pe lângă faptul că România a pășit pe calea cea bună, cu UE și NATO, din punct de vedere economic situația nu este corespunzătoare, sunt foarte multe derapaje. Eroii au fost uitați, noi, cei care am contribuit la victoria Revoluției, pe lângă eroii noștri, am fost și noi uitați. Instituțiile statului ar trebui să acorde o mai mare atenție urmașilor eroilor martiri, a răniților. Noi am avut o lege, Legea nr. 341/2004, care a fost destul de bună, dar a fost blocată din 2010 și ar trebui deblocată”, a spus Aurel Coltor.

La final au fost depuse coroane de flori la monument iar mai muși elevi au legat eșarfe tricolore de stâlpii împușcați și au aprins candele în memoria celor 28 de clujeni morți în Revoluție în urmă cu 30 de ani.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Zid în jurul managerului Petru Șușca de la Spitalul Județean Cluj, propus pentru revocare după grave nereguli. Decizia e la Ministerul Sănătății

Consiliul Medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca s-a întrunit azi pentru a discuta temele propuse de eficientizare a...

Închide