Ultima actualizare: 23.4.2024
Locale

3 tone de droguri şi 1.400 de traficanţi trimişi în judecată. La Cluj, droguri la kilogram

3 tone de droguri şi 1.400 de traficanţi trimişi în judecată. La Cluj, droguri la kilogram.

Peste 1.400 de persoane bănuite de trafic de droguri au fost trimise în judecată, în primele 11 luni ale anului trecut, în urma acțiunilor organizate de polițiști și procurori D.I.I.C.O.T.

Au fost destructurate 57 de grupări organizate și au fost scoase de pe piață aproape 3 tone de droguri.

“În primele 11 luni ale anului 2019, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au desfăşurat 959 de acţiuni operative pentru destructurarea grupurilor infracționale specializate trafic și consum ilicit de droguri.

Poliţiştii antidrog şi procurorii D.I.I.C.O.T. au emis 510 rechizitorii. Au fost încheiate 256 de acorduri de recunoaștere a vinovăției prin care au fost trimise în judecată 1.458 de persoane bănuite de săvârşirea a 2.311 infracţiuni.

Din totalul persoanelor inculpate, 601 au fost reţinute sau arestate.

Au fost destructurate 57 grupuri organizate de trafic de droguri, formate din 372 de persoane ce au trimise în judecată.

De asemenea, au fost scoase de pe piață 2.842,06 kilograme de droguri (dintre care 1.747,73 kilograme de droguri de mare risc și 1.094,33 kilograme de droguri de risc) şi 47.736 de comprimate”, informează Poliţia Română.

 

Sute de kilograme de droguri din Spania

Exemplu:

Timp de aproximativ cinci luni, polițiștii antidrog au investigat activitatea infracțională a unui grup organizat care s-ar fi ocupat de procurarea din Spania, transportul, introducerea în țară și distribuția în București de droguri de risc, de ordinul sutelor de kilograme.

Sâmbătă, 23 noiembrie 2019, polițiștii antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T au organizat o acțiune în București, finalizată cu 3 prinderi în flagrant delict și o percheziție  domiciliară.

Au fost ridicate 54 de pungi cu cannabis (de aproximativ 30 de kilograme), sumele de 40.150 de lei și 12.220 de euro, 6 telefoane mobile și 6 cartele SIM.

7 membri ai grupării au fost prezentați procurorului de caz D.I.I.C.O.T. pentru audieri și luarea măsurilor preventive, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic internațional de droguri de risc și constituire a unui grup infracțional organizat.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

vezi şi:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
O femeie din Turda a ieșit cu motocicleta de pe drum. Conducea fără permis
VIDEO. Accident cu motociclist fără permis şi cu numere false. Fată din Dej, accidentată

Accident cu motociclist fără permis şi cu numere false. Fată din Dej, accidentată. Accidentul s-a produs în faţă la Teatrul...

Închide