Ultima actualizare: ieri, 10:08
Locale

FOTO. Un tânăr în moarte cerebrală salvează trei vieţi. Rinichii ajung în Cluj

Un tânăr în moarte cerebrală salvează trei vieţi. Totul este posibil graţie deciziei familiei tânărului care a fost de acord cu prelevarea organelor, dar şi a echipei de specialişti de la Agenţia Naţională de Transplant.

Medicii au prelevat azi noapte mai multe organe de la un tânăr de 31 de ani din Oradea, rinichii ajungând în Cluj.

Redăm mesajul celor de la Agenţia Naţională de Transplant în acest caz al unui tânăr în moarte cerebrală salvează trei vieţi:

La început de an, suferința se preschimbă în speranță, iar moartea, în viață. Transplantul înseamnă viață!

La vârsta de 31 de ani, când viața abia începe să își decanteze înțelesurile, moartea nu poate însemna decât ceva absurd și nedrept. Și totuși, noaptea trecută, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, familia tânărului aflat în moarte cerebrală a decis că suferința se poate preschimba în speranță, iar moartea, în viață. Așa că a fost de acord să doneze organele acestuia și să salveze viețile altor semeni aflați în cumpănă. Mulţumim şi ne înclinăm cu respect în faţa familiei donatorului pentru gestul plin de generozitate şi umanitate.

Profesionalismul şi dedicarea echipei ATI şi de coordonare transplant a spitalului bihorean – Dr. Tudorel Sabău, Dr. Ştefan Pataki, Dr. Silviu Turcus, Dr. Carmen Pantiş – au făcut posibil ca azi să putem spune din nou DA pentru VIAŢĂ! Efortul lor a fost preluat de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni (Dr. Guenadiy Vatachki, Dr. Cezar Ioniţă, Dr. Darina Barzan) şi Institutului de Urologie şi Transplant Renal (Dr. Dan Enache, Dr. Andrei Tomuta, Dr. Bogdan Tichil). Un adevărat lanţ al vieții, care începe de la donator și care are ca punct terminus primitorul.

Astfel, trei oameni vor primi șansa la o viață nouă. Transplantul de ficat va fi realizat la Insitutul Clinic Fundeni, iar cele de rinichi la ICUTR Cluj. Respect şi recunoştinţă tuturor echipelor medicale, precum şi conducerilor acestor unităţi sanitare pentru implicarea şi susţinerea programului naţional de transplant.

Misiunea şi preocuparea noastră de zi de zi este ca pacientul de pe listele de aşteptare să aibă acces în număr cât mai mare la această formă de vârf a practicii medicale care este transplantul.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Deputatul PSD Horia Nasra: Liderul PSD Cluj să își ceară scuze românilor din Diaspora pe care i-a jignit. I-a făcut analfabeți și nesimțiți

Deputatul PSD de Cluj Horia Nasra consideră că ”Diaspora nu se jignește ci se respectă” asfel că îi cere liderului...

Închide