Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Încă două vieți au fost salvate la Cluj după un transplant de rinichi

Rinichii unei femei din județul Satu Mare au fost tranplantați la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca, după ce ieri a avut loc prima prelevare de organe din acest an de la Spitalul Județean Satu Mare. 

Două persoane au primit o șansă la viață, după ce familia sătmărencei a decis să accepte donarea de organe.

„A dărui o şansă la viaţă celor aflaţi în suferinţă este unul din cele mai nobile gesturi. Transplantul înseamnă VIAŢĂ!

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, în seara zilei de 19 ianuarie, a avut loc prima prelevare de organe din acest an de la o pacientă, aflată în moarte cerebrală, a cărui familie a ales să dăruiască o şansă unor semeni necunoscuţi şi au fost de acord să doneze organele rudei lor. Prin această decizie plină de emoţie au oferit speranţă la viaţă pentru 2 semeni necunoscuţi care aşteptau un transplant renal.

Generozitatea familiei pacientei şi efortul colectiv al echipei de coordonare a spitalului din Satu Mare, condusă de Dr. Vitalie Moroşanu, au pus în mişcare “lanţul vieţii”. Rinichii au fost transplantaţi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca.

Mulţumim cu respect şi recunoştinţă familiei donatoarei pentru gestul făcut. Mulţumim tuturor echipelor medicale implicate în această activitate, prinsă între suferinţă şi speranţă, precum şi conducerii unităţii sanitare pentru susţinerea Programului Naţional de Transplant”, este mesajul Agenţiei Naţionale de Transplant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
ALERTĂ ALIMENTARĂ. Carne de pasăre cu gripă aviară, în magazinele din Cluj

Carne de pasăre cu gripă aviară, în magazinele din Cluj. Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a desfăşurat...

Închide