Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Kelemen Hunor, avertisment de la Cluj: UDMR ar putea pierde 20% din primari!

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, astăzi, la Consiliul Reprezentanţilor Uniunii desfăurat la Cluj că formaţiunea ar putea pierde 20% dintre primari dacă alegerile se vor desfăşura din două tururi.

“Greul de acum vine, pentru că în acest an vom alege primari şi reprezentanţi locali, ceea ce înseamnă că bunăstarea, dezvoltarea în localităţi va fi asigurată şi gestionată de noii primari şi consilieri aleşi. Urmează alegeri parlamentare şi va trebui să reiterăm rezultatul din 2016. Trebuie să asigurăm reprezentare proporţională şi sper că puterea Parlamentului va creşte şi că va însemna mult mai mult decât a însemnat în ultimii 3-4 ani, va însemna mult mai mult decât un simplu loc al discuţiilor sterile”, a declarat președintele UDMR.

El a mai spus că “vestea bună” este că preşedintele Klaus Iohannis este la ultimul mandat.

“Am trecut de alegerile prezidenţiale, nicio noutate, fostul preşedinte este noul preşedinte, vestea bună este că este ultimul său mandat, şi o altă veste este că mai sunt cinci ani din acest mandat”, a mai arătat Kelemen Hunor.

În cazul în care vor fi alegeri parlamentare anticipate, Kelemen Hunor consideră că acestea ar trebui să fie organizate înainte de alegerile locale.

Kelemen Hunor: Trebuie să ne pregătim pentru competiţie

“Trebuie să ne pregătim pentru competiţie în alegerile locale, trebuie să ne pregătim, că trebuie să câştigăm alegerile locale. Trebuie să ne pregătim să nu avem mai puţini primari decât avem acum. Trebuie să avem mai mulţi, trebuie să fim flexibili în gestionarea situaţiilor şi trebuie să fim în stare să ajungem la înţelegeri, la acorduri, pentru ca să nu pierdem Satu Mare, să păstrăm Satu Mare şi să creem situaţie în care să recâştigăm Târgu Mureşul. În 2020 avem şanse bune pentru ambele situaţii. Şi dacă este posibil, atunci noi trebuie să facem tot posibilul”, a declarat Kelemen Hunor.

Zeci de lideri ai UDMR din toată Transilvania, în frunte cu președintele Kelemen Hunor, s-au adunat astăzi la Cluj-Napoca pentru a sărbători 30 de ani de la înfiinţarea formaţiunii.

La începutul Consiliului Reprezentanţilor Unionali au fost acordate distincțiile ”Bradul de Argint” unor personalități maghiare, iar în cadrul ședinței este programată alegerea președintelui acestui for și stabilirea criteriilor pentru desemnarea candidaților Uniunii la alegerile locale din acest an.

De asemenea, în cursul serii, la Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca va avea loc o manifestare festivă de aniversare a 30 de ani de la înființarea UDMR.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Doi candidați pentru funcția de rector al Universității Babeș-Bolyai Cluj

Două persoane și-au anunțat, până în acest moment, candidatura pentru funcția de rector al Universității Babeș-Bolyai din județul Cluj. Este...

Închide