Ultima actualizare: 23.4.2024
Locale

Ministrul Agriculturii, clujeanul Adrian Oros, a găsit coafeze angajate la o agenție din subordine, va tăia în carne vie

Ministrul Agriculturii, clujenul Adrian Oros, va trece la reducerea a 15% din posturile din minister, a instituțiilor și agențiilor din subordine, după ce a găsit angajate persoane care nu au nicio legătură cu domeniul, cum ar fi coafeze la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

”Suntem într-un proces de evaluare a întregului personal din Ministerul Agriculturii și a instituțiilor din subordine și, în opinia noastră, cel puțin 15% din aceste posturi vor fi reduse. În aparatul propriu avem 708 angajați, iar în total, la toate instituțiile și agențiile din subordine, avem 14.239 de angajați. La AFIR au fost zeci și sute de transferuri de la entități private, fără concurs, foarte mulți dintre angajați neavând nicio legătură cu activitatea care trebuia desfășurată. Am găsit și coafeze și tot felul de <<specialiști>> angajați și mulți milițieni, transferați de la firme private, cazuri de meserii mai puțin obișnuite pentru activitatea în AFIR”, a precizat Adrian Oros.

Despăgubiri pentru pește în zone unde se cultivă rapiță

La Agenția Națională de Pescuit și Acvacultură (ANPA) s-au descoperit și cereri de despăgubiri pentru pagube produse de cormorani în zone în care nu erau pești.

”Avem suspiciuni că trebuiau fie despăgubite doar anumite entități cu sume foarte mari. Unii cereau despăgubiri pentru cantități de pește, pierderi pe 2019, mai mari decât producția vândută în ultimii 5 ani. E puțin probabil să ai o asemenea pierdere. E corpul de control acolo și verifică. Avem hărți satelitare și dovezi că unii beneficiari ai programelor de despăgubiri nu au avut pește pentru că nu au avut apă, ei cultivau rapiță, orez și raportau pierderi la pește”, a explicat ministrul Agriculturii.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Adrian Oros declară război vânătorilor de subvenţii. România este campioană

Adrian Oros declară război vânătorilor de subvenţii. România este campioană. Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a anunțat că...

Închide