Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Două studente șantajate cu publicarea unor imagini deocheate. Șantajiștii au fost reținuți de Poliție

Două studente de 21 de ani din Iași au fost santajate, una cu publicarea unor imagini deocheate, iar cealaltă a primit bilete de amenințare la ușă, polițiștii reușind să îi rețină pe șantajiști.

„Polițiștii ieșeni au depistat în flagrant delict un tânăr bănuit de șantaj. Acesta a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Polițiștii din cadrul Biroului pentru Centrul Universitar Iași au organizat o acțiune de prindere în flagrant delict a unui tânăr, de 21 de ani, din orașul Hârlău, care ar fi urmat să încaseze 500 de lei de la o tânără, de 21 de ani, din comuna Balș.

Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, începând cu luna decembrie 2018, sub diferite pretexte, tânărul ar fi constrâns-o pe tânăra de 21 de ani să îi ofere bani și ar fi primit de la aceasta aproximativ 15.000 de lei.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 29 ianuarie, tânărul bănuit de comiterea faptei a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Cercetările continuă”, au precizat polițiștii de la IPJ Iași.

Bilete de amenințare

În celălalt caz, o altă studentă a reclamat că a găsit la ușa apartamentului bilete de amenințare.

„Polițiștii ieșeni au identificat un bărbat bănuit de șantaj în formă continuată. Acesta a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Iași au identificat un bărbat, de 45 de ani, din municipiul Iași, bănuit de comiterea infracțiunii de șantaj în formă continuată.

Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în zilele de 27 ianuarie și 28 ianuarie, acesta ar fi pus în tocul ușii de acces a locuinței unei tinere, de 21 de ani, din municipiul Iași, trei bilete prin care ar fi amenințat-o cu darea în vileag a unei fapte nereale și ar fi pretins de la aceasta bani.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 29 ianuarie, bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Cercetările continuă”, au precizat polițiștii ieșeni.

***
Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Amenzi de 446.000 de lei date la Cluj în 24 de ore pentru încălcarea ordonanței militare
Jandarmeria Cluj a sesizat Parchetul Militar în cazul jandarmului care înjura și lovea un bărbat

Jandarmeria Cluj a anunțat azi că, s-a finalizat cercetarea de către comisia de verificare constituită la nivelul unității a incidentului...

Închide