Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Gripa face noi victime. Două persoane de 50 de ani din Bihor au murit

Gripa face noi victime. Două persoane de 50 de ani din Bihor au murit. Potrivit DSP Bihor în cursul ultimelor 24 de ore au fost înregistrate decese la două dintre cele 16 cazuri de gripă din județul Bihor, confirmate virusologic.

Este vorba despre o persoană de sex masculin, vârsta 50 ani, domiciliată în comuna Finiș. Bărbatul nu a fost vaccinat gripal. A fost confirmat cu virus gripal AH1N1.

Pacientul a fost internat la Spitalul Municipal ”Ep. N. Popovici” Beiuș din 22.01.2020 până în 25.01.2020. Ulterior a fost transferat Spitalul Clinic Clinic Județean de Urgență Oradea – Secția ATI. Evoluția bolii s-a agravat sub ventilațe artificială, în cursul tratamentului complex, inclusiv cu Tamiflu, decesul a survenit în cursul serii de 12.02.2020.

Un alt deces s-a înregistrat în cazul unei femei de 52 ani, domiciliată în localitatea Avram Iancu. Femeia a fost nevaccinată antigripal, cu patologie asociată constând din hipertensiune arterială, diabet zaharat de tip II, obezitate gradul I, confirmată infecție cu virus gripal AH1N1.

Pacienta a fost internată în 27.01.2020 la Spitalul Municipal Salonta unde este tratată. În data de 30.01.2020 pacienta este transferată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, secția ATI. Aici i se administrează și tratament antiviral cu Tamiflu. în ciuda tratamentului complex administrat evoluția stării clinice a pacientei fost gravă, decesul a survenit în cursul dimineții zilei de 13.02.2020.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Gripa face noi victime. Două persoane de 50 de ani din Bihor au murit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Ministrul Transporturilor vine mâine la Cluj

Ministrul Transporturilor vine mâine la Cluj. Acesta efectuează o vizită de lucru în județ, și va avea întâlniri cu mai...

Închide