Ultima actualizare: 28.7.2020
Naţionale

Primul român infectat cu coronavirus! A fost dus de urgență la spital

Un cetățean român a fost infectat cu coronavirus! Acesta a fost dus de urgență la spital și se află sub atenția medicilor.

Este vorba despre un cetăţean român aflat pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze. Cetățeanul român a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații.

,,Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus)”, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

Pe vas s-au aflat 17 cetățeni români (15 membri ai echipajului și 2 pasageri). Potrivit Societății Române de Microbiologie, pe vas sunt sute de cazuri de îmbolnăvire.

„Pe vas sunt peste 200 de cazuri de îmbolnăvire. Nu cred că e o situaţie specială, e vorba de o procedură care se aplică în situaţii de acest fel. E bine că autorităţile japoneze au capacitatea de a prelua şi de a trata astfel de cazuri”, a declarat Alexandru Rafila, de la Societatea Română de Microbiologie.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Primul român infectat cu coronavirus!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
Lege anti-petarde depusă de un deputat clujean în Parlament

Lege anti-petarde depusă de un deputat clujean în Parlament. Deputatul clujean Adrian Dohotaru a depus o lege împotriva utilizării excesive...

Închide