Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Mii de credincioși la hirotonia episcopului vicar Benedict Bistrițeanul

Mii de credincioși au asistat azi la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca la slujba de hirotonie a episcopului vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, PS Benedict Bistrițeanul.

Sfânta Liturghie și hirotonia au fost oficiate de un sobor de preoți și episcopi condus de mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț.

„Părintele episcop vicar Benedict Bistrițeanul pornește la misiune într-o lume dificilă, cu multe probleme, însă avem nădejdea că Cel ce L-a chemat la misiune îl va ajuta. Misiunea este un criteriu fundamental al Bisericii, nu numai în sensul că Biserica este instrumentul misiunii, ci și că ea, Biserica, este scopul sau realizarea misiunii. Toate i le punem la suflet Preasfințitului Părinte Benedict Vesa Bistrițeanul, acum când a primit dumnezeiescul har al arhieriei”, a spus IPS Andrei.

Noul episcop vicar Benedict Bistrițeanul a spus la rândul său că îl ia drept model și protector în slujirea sa arhierească pe Sfântul Nicolae Velimirovici, care i-a fost și până acum dascăl în formarea sa pastorală.

”Lucrarea pastorală va însemna misiunea mea de căpătâi de acum încolo. Mă voi strădui să o fac bine, atât cât voi putea, având încredințarea că harul pe cele neputincioase le vindecă”. Un loc special îl voi dedica tinerilor, socotind că tinerețea mea este un dar de la Dumnezeu tocmai pentru o bună lucrare cu și pentru ei. Îmi doresc mult să fiu prietenul vostru și mă voi osteni din răsputeri pentru acest lucru”, a spus acesta.

PS Benedict Bistrițeanul a fost ales episcop vicar de Cluj de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în 13 februarie. El l-a înlocuit pe PS Vasile Someșeanul care s-a retras din motive de sănătate.

Sursa: Radio Renașterea

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Parcul Caragiale din centrul Clujului se schimbă radical. Va fi descoperit un râu

Parcul Caragiale din centrul Clujului se schimbă radical. Va fi descoperit un râu. Primăria Cluj-Napoca, prin Centrul de Inovare și...

Închide