Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

ANUNŢ OFICIAL. Se închid şcolile din cauza coronavirusului

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) a decis, luni, închiderea tuturor școlilor din România începând de miercuri, 11 martie, până în 22 martie, cu posibilitatea de prelungire a măsurii în funcție de evoluția evenimentelor. Ludovic Orban a transmis că este o măsură cu caracter preventiv.

“Am luat decizia de suspendare a cursurilor din învățământul preuniversitar pe o perioadă determinată cu posibilitate de prelungire. Este vorba despre perioada 11 -22 martie, inclusiv. După ce s-a vorbit despre închiderea Lombardiei, românii și-au făcut bagajele și vor să revină în România, astfel că luăm măsuri să împiedicăm o mișcare publică a unor oameni peste care planează suspiciunea de coronavirus”, a declarat premierul interimar.

Orban a făcut un apel la toți liderii politici: ”Acest subiect nu este politic, vizează sănătatea și viața oamenilor. Nu poți să câștigi capital politic pe sănătatea oamenilor”.

Alături de premier au mai fost prezenți în conferința de presă ministrul Sănătății Victor Costache, secretarul de stat Raed Arafat, ministrul de Interne Marcel Vela, ministrul Educației Monica Anisie și ministrul Transporturilor Lucian Bode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Gașca Zurli și alte spectacole anulate la Cluj-Napoca de teama coronavirusului

Gașca Zurli și alte spectacole anulate la Cluj-Napoca de teama coronavirusului. Câteva evenimente care ar fi trebuit să aibă loc...

Închide