Ultima actualizare: azi, 00:09
Parcul Babeș și Grădina Botanică au fost închise
Locale

Parcul Babeș și Grădina Botanică au fost închise

Parcul Babeș și Grădina Botanică au fost închise.

În contextul riscului de răspândire a infecției cu Coronavirus SARS-COV-2 și al hotărârilor și recomandărilor privind măsurile de combatere a noului Coronavirus, adoptate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, Universitatea Babeș-Bolyai a decis marți, 24 martie 2020, suspendarea accesului publicului în Parcul Sportiv Universitar „Iuliu Hațieganu”, în Grădina
Botanică „Alexandru Borza”, precum și în celelalte centre de practică ale UBB.

Decizia vine în contextul întăririi măsurilor de prevenție adoptate la nivel național, precum și pe fondul reducerii semnificative a activităților și numărului de persoane prezente în ultima perioadă în spațiile administrate de UBB.

Personalul care asigură paza, curățenia și întreținerea își va desfășura activitatea respectând toate măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 adoptate până în acest moment.

Universitatea Babeș-Bolyai a decis, în cursul ultimelor două săptămâni,  pe lângă suspendarea temporară a cursurilor față în față, închiderea cantinelor universitare, suspendarea tuturor activităților care implică aglomerări de persoane în spațiile închise ale Universității.

De asemenea, au fost oprite toate deplasările externe, au fost sistate toate cazările noi în căminele UBB, iar în toate spațiile au fost adoptate măsuri suplimentare de siguranță sanitară.

În același timp, UBB a încercat să vină în întâmpinarea studenților prin suspendarea penalităților pentru întârzierea plății taxei de școlarizare, precum și prin suspendarea plății regiei de cămin până la remedierea situației cauzate de epidemie.

Universitatea Babeș-Bolyai a fost în permanență alături de membrii comunității, atât prin specialiștii care oferă sfaturi și servicii gratuite de consiliere psihologică, prin studenții care au lansat campanii preluate și extinse ulterior la nivel național, precum cele care vin în sprijinul persoanelor vârstnice prin realizarea și livrarea cumpărăturilor.

De asemenea, UBB este preocupată de informarea corectă și constantă a membrilor comunității, site-ul Universității găzduind, în această perioadă, o secțiune dedicată special informațiilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu noul Coronavirus (https://www.ubbcluj.ro/ro/infoubb/covid19/).

Parcul Babeș și Grădina Botanică au fost închise

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Peste 10.000 de decese cauzate de coronavirus
Spitalul Militar din Cluj-Napoca angajează medic și farmacist

Spitalul Militar din Cluj-Napoca angajează medic și farmacist. Biroului informare-recrutare al Centrului militar zonal Cluj a publicat un anunț privind...

Închide