Ultima actualizare: 8.2.2024
stare de urgenta
Naţionale

Situație de urgență. Târgurile auto se suspendă până pe 31 martie

Situație de urgență. Ministrul Internelor, Marcel Vela, a anunțat duminică noile măsuri care vor fi luate începând de luni în vederea pregătirii decretării stării de urgență pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Ministrul a precizat că este necesar ca populația să se deplaseze în spațiul public doar pentru cazuri de strictă necesitate.

Toate persoanele care vin în țară din zone cu peste 500 de cazuri de coronavirus, vor fi obligatoriu izolate la domiciliu.

Târgurile auto se suspendă până pe 31 martie.

Vela a sugerat românilor să se informeze doar din surse oficiale.

Situație de urgență. Târgurile auto se suspendă până pe 31 martie

“Începând de aseară, o echipă de reprezentanţi ai tuturor ministerelor a lucrat non-stop pentru a transmite astăzi domnului prim-ministru spre aprobare, conform legii, nota de fundamentare ce va fi prezentată domnului preşedinte în vederea emiterii decretului. (…) Starea de urgenţă ne va permite să luăm cele mai potrivite măsuri pentru gestionarea şi prevenirea infecţiei cu noul coronavirus. Este o măsură care vine în sprijinul autorităţilor pentru a putea acţiona în sprijinul cetăţenilor”, a spus Marcel Vela.

Au fost aduse clarificări şi cu privire la ce înseamnă contact apropiat al unui caz confirmat de COVID-19.

“Aşadar, contactul apropiat este definit ca: persoana care locuieşte în aceeaşi gospodărie cu un pacient infectat cu COVID-19. Doi – persoana care a avut contact fizic direct cu un cetăţean infectat cu COVID-19, de exemplu, o strângere de mână neurmată imediat de igiena mâinilor.

Trei – persoana care a avut contact direct neprotejat cu secreţii infecţioase ale unui caz de COVID-19, de exemplu, în timpul tusei sau atingerea unor batiste cu mâna neprotejată de mănuşi. Patru – persoana care a avut contact faţă în faţă cu un caz de COVID-19 la o distanţă mai mică de 2 metri şi pe o durată de peste 15 minute. Cinci – persoana care s-a aflat în aceeaşi încăpere, exemplu, sală de clasă, sală de şedinţă, sală de aşteptare din spital, cu un caz de COVID-19 timp de minim 15 minute şi la o distanţă mai mică de 2 metri. Şase – persoana din rândul personalului medico-sanitar sau altă persoană care acordă îngrijire directă unui pacient cu COVID-19 sau o persoană din rândul personalului de laborator care manipulează probe recoltate de la un pacient infectat cu COVID-19 fără portul corect al echipamentului de protecţie”

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
Clujul are în spitale încă 14 persoane infectate cu Coronavirus față de ziua de ieri
Coronavirus România: 123 de cazuri confirmate

Coronavirus România: 123 de cazuri confirmate. Acest bilanț se înregistrează duminică dimineața. Nouă persoane au fost declarate vindecate. Conform Institutului...

Închide