Ultima actualizare: 3.4.2024
Naţionale

Ministrul Sănătăţii: Vin trei-patru săptămâni grele. Relaxare, după 1 iunie

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat astăzi că o eventuală relaxare a măsurilor impuse ar putea apărea după săptămâna 15-20 mai sau 1 iunie, relaxare care se va face gradual şi cu anumite precauţii şi restricţii.

‘În acest moment ţinem foarte mult la restricţii fiindcă vin trei-patru săptămâni destul de grele. Vorbim poate de o relaxare după 15-20 mai sau 1 iunie, dar aceste relaxări se vor face progresiv doar separat pe fiecare localitate în parte şi se vor face în acelaşi timp şi cu nişte restricţii. Nu vom ieşi decât dacă vom avea o mască sau mănuşi. Adică trebuie să ne gândim că o relaxare pe care o facem va rămâne cu nişte precauţii’, a declarat Tătaru.

El a precizat că o relaxare a măsurilor nu se va aplica persoanelor peste 65 de ani, decât mult mai târziu.

‘Pentru cei de peste 65 de ani se ia în calcul şi o perioadă mai mare de o lună după relaxare, dacă situaţia o va cere. Noi trebuie să ne gândim că ei sunt cei vulnerabili. Uitaţi-vă în acest moment la cei care produc decesele, sunt cei care au patologie multiplă, comorbidităţi, care au peste 65 de ani. Noi trebuie să ne protejăm vârstnicii şi trebuie să luăm măsurile care trebuie luate’, a afirmat Tătaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
Manager de spital cu Covid-19 internat cu forța în spital. A preferat să stea la o pensiune decât să se interneze

Manager de spital cu Covid-19 internat cu forța în spital. A preferat să stea la o pensiune decât să se...

Închide