Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

S-a INTERZIS exportul de buștean pentru URMĂTORII ZECE ANI! Legea a fost inițiată de PSD!

S-a INTERZIS exportul de buștean pentru URMĂTORII ZECE ANI! Legea a fost inițiată de PSD!. Jaful pădurilor din România trebuia oprit cu orice preț! După cum am văzut, în ulitmii ani, în lipsa unor măsuri ferme luate de autorități, una dintre cele mai importante resurse pe termen lung, „aurul verde” a dispărut într-un ritm alert, tăierile masive, legale sau ilegale, accentuându-se în ultimii ani.

Astăzi, alături de colegii mei sociali-democrați, care de altfel au inițiat acest proiect de lege, am votat PENTRU INTERZICEREA EXPORTULUI de BUȘTEAN pentru URMĂTORII ZECE ANI! INTERZICEREA pe o perioadă de 10 ani a exportului de buştean cu sau fară coajă sau lemn rotund (lemn rotund-lemn doborât, tăiat la vârf, secţionat sau nu), cherestea şi lemn de foc, a fost imperios necesară și sper ca acest pas să fie primul pentru refacerea suprafeței forestiere din România. Practic, prevederile legii impun ca orice copac care se taie legal, să fie prelucrat în România, fapt care asigură locuri de muncă, salarii, taxe și impozite…

Concret:

  • Se interzice orice exportul de bușteni, timp de 10 ani, indiferent că e cu coajă ori fără sau lemn rotund. Interdicția de aplică de la 1 Ianuarie 2021.

  • Nerespectarea se pedepsește cu închisoare de la 1 la 3 ani sau cu amendă de 100.000 de lei.

Încă din 2018 am atras atenția miniștrilor apelor și pădurilor cu privire la tăierile ilegale de lemene din Cluj, în 2019 asupra defrişărilor din Munţii Apuseni, zona Padiş, apoi în 2020, am solicitat răspunsuri, în scris, cu privire la defrişările ilegale din județul Cluj, numărul de hectare de pădure tăiate legal şi ilegal în judeţul Cluj, în ultimii treizeci de ani și numărul de hectare unde ROMSILVA a realizat plantări de arbori.

După cum bine știm o statistică actuală, oferită de Greenpeace, prezenta o estimare conform căreia România pierde în fiecare oră peste trei hectare de pădure și că doar în ulitmii paisprezece ani s-au tăiat peste 100.000 de hectare. Prin urmare, consider că interzicerea de exportului de buștean pentru următorii zece ani este binevenită” a declarat deputatul Horia Nasra.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

S-a INTERZIS exportul de buștean pentru URMĂTORII ZECE ANI! Legea a fost inițiată de PSD!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Streinu Cercel a fost demis de la conducerea comisiei științifice anti-COVID din Ministerul Sănătății

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat azi că l-a demis pe medicul Adrian Streinu Cercel de la conducerea comisiei științifice anti-COVID din...

Închide