Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Focar de infecție COVID-19 într-o localitate din Cluj

Circa 50 de persoane au fost confirmate cu COVID-19 în localitatea Dej din judeţul Cluj, situaţia fiind una cu totul deosebită. La faţa locului au ajuns autorităţile care au demarat o anchetă.

De asemenea, a aluat atitudine Asociatia Partida Romilor Pro Europa Cluj.  

Din pacate informatiile noastre au fost confirmate, existand, pana la momentul prezentei aproximativ un numar de 50 persoane confirmate si internate, precum si alte persoane carantinate care au fost testate urmand sa afle rezultatul.

Domnul prefect Mircea Abrudean  si domnul primar Costan ne-au asigurat ca se iau in continuare toate masurile legale in aceasta situatie, asigurandu-se persoanelor din comunitati necesitatile de baza, implicit hrana, pentru a  nu iesi din comunitate.

Avand in vedere contextual social din municipiul Dej facem un apel catre toti cetatenii sa respecte masurile legale in vigoare, fiecare sa stea in case si sa respecte principiile umanitatii si nediscriminarii. Aceasta pandemei este la nivel global, nu are originile in municipiul Dej, iar daca cativa etnici romi nu au respectat masurile legale actuale, acestia vor suporta consecintele legii, dar  acest aspect nu trebuie generalizat la nivelul tuturor etnicilor romi  din municipiului Dej sau la nivel macro”, a transmis Dragoș Roșianu, președintele organizației de tineret a Partidei Romilor Cluj.

Asociaţia face apel către toţi cetăţenii să nu aducă jigniri rasiste.

“Deoarece aceasta pandemie nu are etnie, facem din nou un apel catre toti cetatenii sa nu aduca jigniri rasiste si sa nu acuze nefondat etnicii romi,  doar impreuna putem trece cu bine peste aceste probleme. Asociatia Partida Romilor Pro Europa Cluj  va fi activa in continuare in continuare pentru a lupta contra acestui virus alaturi de toti actorii sociali implicati”, au mai transmis reprezentanţii asociaţiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Accident provocat de un şofer băut. Femeie rănită

FOTO. Accident provocat de un şofer băut. O femeie de 63 de ani a fost rănită într-un  accident rutier provocat...

Închide