Ultima actualizare: 26.2.2023
primaria floresti
Locale

Horia Șulea: Floreștiul este zonă liberă de COVID-19

Horia Șulea: Floreștiul este zonă liberă de COVID-19. Comentariul primarului celei mai populate comune din România a stârnit numeroase reacții pe rețelele de socializare. Dacă unii felicită modul de intervenție al autorităților locale, alții spun că mai este mult de lucru, în special la curățenia stradală.

Floreștiul încă nu are înregistrate cazuri de coronavirus, iar astăzi a ieșit din izolare ultima persoană aflată în izolare pe raza comunei.

”Deși avem o populație de peste 60.000 de persoane și deși în februarie – martie au revenit în Florești aproximativ 5.000 de persoane (o parte din acestea au sosit înainte de impunerea autoizolării / carantinei, o parte ulterior și au trecut, după caz, în carantină sau autoizolare) astfel că la mijloc de martie am avut chiar și peste 800 de carantinați/autoizolați!”, a declarat primarul Horia Șulea.

”Pe de-o parte avem măsurile curajoase luate care, iată, acum își arată roadele: dezinfecție stații de autobuz, dezinfecție parcuri de joacă, dezinfecție și spălare intensă străzi și trotuare 14 martie, închidere Târg Auto (13 martie), închidere parcuri, suspendarea oricărei activități sportive, monitorizare persoane aflate în autoizolare / carantină, supraveghere și ajutor instituțional acordat persoanelor peste 65 de ani fără venit și a celor aflate în autoizolare, dezinfecție scări de bloc, montare dispersoare dezinfectant în scările de bloc, implicare activă în campaniile de ajutorare urgentă și punctuală a unor persoane aflate în autoizolare…Măsuri luate prompt, din timp, chiar înainte de instalarea Stării de urgență. Măsuri deloc costisitoare, dar teribil de eficace. Măsuri contestate de unii inconștienți, care pun politica și interesul personal deasupra binelui general al comunității și deasupra sănătății și vieții a zeci de mii de floreșteni.

Pe de altă parte vorbim și de un real spirit civic al floreștenilor și de o disciplină civică a acestora, floreștenii înțelegând că spre binele lor trebuie să îndure o serie de privațiuni.

Avem așadar două componente ce au dus la acest Florești liber de COVID: administrație publică ce acționează prompt, eficace, cu măsuri care au un raport eficacitate / cost net pozitiv și pentru care interesul general și sănătatea floreștenilor primează, și un Florești – o comunitate – oameni civilizați, europeni, care acționează nu de frica amenzilor ci pentru că au încredere în măsurile luate și întrucât conștientizează ca interesul general este mai presus de cel individual!

Felicitări dragii mei floreșteni! Am demonstrat că dacă există încredere reciprocă și colaborare între autorități și cetățenii, Floreștiul poate trece cu succes peste obstacole dificile”, a adăugat primarul Horia Șulea.

Horia Șulea: Floreștiul este zonă liberă de COVID-19

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
inchisoare
Cei șase inculpați în dosarul de proxenetism din Dej rămân în arest

Cei șase inculpați în dosarul de proxenetism din Dej rămân în arest. În perioada 2016-2020, în urma practicării prostituției, bărbații...

Închide