Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Parcul Între Lacuri a fost inaugurat. Ce a făcut aici Emil Boc?

Un nou parc modern a fost creat pentru clujeni în zona Între Lacuri și inaugurat azi. Proiectul a fost finanțat din fonduri europene, prin POR 2014-2020. Valoarea totală a acestuia este de 11.110.587,54 lei, din care 9.431.345,35 lei este valoarea nerambursabilă.

Felicit firmele care au executat lucrări în acest parc pentru că au terminat lucrările mai repede decât era programat astfel încât clujenii să beneficieze de un spațiu de 1 hectar de teren care reprezintă o oază de verdeață într-un cartier foarte important al Clujului.

Sunt 165 de arbori plantați aici, de asemenea sunt prize pentru încărcarea bicicletelor electrice, sistem de telegestiune pentru iluminatul public, toaletă automată, facilități de joacă pentru copii, teren de sport și multe altele. Eu le doresc clujenilor să se bucure de acest parc, atât cât pot, în condițiile permise de autorități”, a afirmat primarul Emil Boc.

Lucrările au fost demarate în 27 august 2019 și au fost realizate de Asocierea Nord Conforest SA cu Eco Garden Construct și Proiect Construct Regiunea Transilvania SRL. Valoarea contract proiectare +executie =9.339.949,53 lei.

Parcul are o suprafață de 9450 mp. Este prevăzut cu mobilier modern, iluminat public cu tehnologie LED și telegestiune (poate fi controlat printr-o aplicație de pe telefonul mobil), sistem automat de irigații, sistem de supraveghere video, panou de afișaj electronic și stație de încărcare pentru biciclete/trotinete electrice.

Primarul Emil Boc, care a inaugurat parcul, alături de viceprimarii Dan Tarcea și Olah Emese, a aruncat la un coș de baschet, a tras cu mingea la o poartă de fotbal și a jucat tenis de masă cu viceprimarul Tarcea.

Au fost plantati 165 de arbori și 400 ml de gard viu, flori și arbuști

Parcul cuprinde:

  • zone cu echipamente de fitness/ joacă – 380 mp

  • alei pietonale principale din granit – 1120 mp

  • zone sport și joacă din cauciuc poliuretanic – 1220 mp

  • alte amenajări: fântână arteziană pavimentală cu jeturi de apă și iluminare LED, pavilion în zona terenului de sport, toalete automate etc.

  • ***

    Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Avertizare prin RO-Alert! Toți românii au fost atenționați că s-a instituit STARE de ALERTĂ în România

Avertizare prin RO-Alert! Toți românii au fost atenționați că s-a instituit STARE de ALERTĂ în România. Autoritățile au transmis un...

Închide