Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

“Salvaţi Copiii” ajută 3 spitale clujene. Sute de mii de euro pentru echipamente şi aparatură medicală

“Salvaţi Copiii” ajută 3 spitale clujene. Sute de mii de euro pentru echipamente şi aparatură medicală.

Organizaţia “Salvaţi Copiii” va ajuta, în perioada următoare, trei secţii ale unor spitale clujene. Ajutorul organizaţiei este şi pentru alte spitale din ţară.

Ajutoare la Focşani

Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” din Focşani, una dintre unităţile medicale puternic afectate de pandemia de Covid-19, după ce mai multe cadre medicale au fost contaminate, a accesat mecanismul de urgenţă deschis de Salvaţi Copiii România, pentru întărirea capacităţii sistemului medical românesc.

În urma solicitării, organizaţia dotează spitalul cu un laringoscop cu fibră optică, 25 de termometre no touch, echipamente de protecţie (mănuşi, bonete, botoşi, măşti) şi soluţii de dezinfectat, care vor susţine 130 de medici şi 1.000 de asistente şi infirmiere.

Valoarea totală a dotării este de 14.830 Euro, aparatura medicală fiind achiziţionată cu sprijinul GSK.

Până în acest moment, 42 de unităţi medicale şi de îngrijire pacienţi şi 79 de cabinete de medicină de familie au primit echipamente de protecţie şi aparatură performantă. Peste 5.000 de cadre medicale au fost astfel sprijinite în lupta contra pandemiei cu 169.302 de echipamente şi materiale medicale indispensabile.

Trei clinici din Cluj

În perioada următoare, Salvaţi Copiii România va continua dotarea spitalelor cu echipamente de protecţie şi aparatură medicală (ventilatoare, termometre no touch, aparate de dezinfectare, laringoscoape, videofibroscoape, nebulizatoare) pentru:

* Spitalul Judeţean Cluj-Napoca – Neonatologie I

* Spitalul Judeţean Cluj-Napoca – Neonatologie II

* Spitalul Judeţean Cluj-Napoca – Secţia ORL

* Spitalul Grigore Alexandrescu secţia ORL

* Compartimentul de Primiri Urgenţe (CPU) al INSMC Alessandrescu-Rusescu Bucureşti

Sute de mii de euro

Până în prezent, au fost colectate fonduri totale în valoare 607.841 Euro, din care, 512.801 Euro prin solidaritatea în principal a următoarelor companii: Farmaciile Catena, Kaufland România, Oriflame, BCR, GSK, Garanti BBVA Group, Penny Market România, Libris.ro, Kimberly-Clark, Pfizer, Alliance Healthcare România, Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret” şi Asociaţia Club Sportiv “RO Club Maraton”. DPD România asigură transportul gratuit al echipamentelor.

De asemenea, suma de 95.040 Euro provine din donaţiile persoanelor fizice care au vrut să sprijine efortul medicilor.

Donaţiile sunt aşteptate în continuare în contul RO43RNCB0071011434790083, online pe site-ul Salvaţi Copiii şi pe Bursa Binelui, dar şi prin SMS la numărul 8844 – text SALVEZ – donaţie lunară de 2 Euro.

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii: 30 de ani

De 30 de ani, Salvaţi Copiii România construieşte programe sociale, politici publice şi practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza şi complexitatea proiectelor la nivel naţional fac din organizaţie o instituţie socială esenţială, al cărei rol este medierea între societatea şi autoritatea publică, în beneficiul  copilului.

În trei decenii de activitate, Salvaţi Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluţii concrete pentru protejarea şi sprijinirea copiilor vulnerabili, şi a militat, în acelaşi timp, pentru o colaborare viabilă cu autorităţile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook

“Salvaţi Copiii” ajută 3 spitale clujene. Sute de mii de euro pentru echipamente şi aparatură medicală:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Un american are interdicție pe viață la zbor cu avionul după ce a ascuns că are Coronavirus
Avion privat din Cluj pentru 8 muncitoare. Proprietarul italian al vinăriei a cheltuit enorm pentru transportul româncelor

Avion privat din Cluj pentru 8 muncitoare. Proprietarul italian al vinăriei a cheltuit enorm pentru transportul româncelor. Proprietarul unei vinării...

Închide