Ultima actualizare: 3.4.2024
Naţionale

Terasele și restaurantele s-ar putea redeschide de la 1 iunie

Terasele și restaurantele s-ar putea redeschide de la 1 iunie. Premierul Ludovic Orban a avut, luni, la Palatul Victoria, o întâlnire cu reprezentanții HoReCa cu care a discutat despre redeschiderea acestui sector în condiții de siguranță.

„Premierul Ludovic Orban a continuat astăzi consultările cu reprezentanții industriei Horeca, în perspectiva reluării activității acestui sector, în condiții de siguranță, atunci când situația epidemiologică o va permite.

Discuțiile au vizat stabilirea unui calendar de redeschidere a sezonului turistic în România, a activității teraselor și cafenelelor, precum și măsurile de sprijin necesare pentru redresarea acestui sector afectat de pandemia de COVID-19.

Prim-ministrul a subliniat că la nivelul Guvernului sunt în etapă avansată de pregătire mai multe măsuri de sprijinire a economiei de care va beneficia și industria Horeca. În acest sens, sunt avute în vedere acordarea de garanții guvernamentale pentru creditele contractate de IMM-uri pentru capital de lucru și investiții, prelungirea acordării șomajului tehnic pentru sectoarele care nu își pot relua activitatea, într-o primă etapă, iar, ulterior, susținerea din fonduri guvernamentale a unei părți a cheltuielilor de salarizare pentru angajații ale căror locuri de muncă vor fi menținute de angajatori.

«Guvernul susține, prin măsuri active, reluarea activității sectorului Horeca, atunci când situația epidemiologică o va permite, însă această etapă trebuie atent pregătită, în condiții de siguranță sanitară pentru cetățeni», a subliniat prim-ministrul”, arată un comunicat emis de Executiv.

Mohammad Murad, președintele Federației Patronatelor din Turism, a spus, după această întâlnire, că a primit o promisiune de la premier privind redeschiderea sectorului de afaceri respectiv.

,,Restaurantele, terasele vor fi redeschise de la 1 iunie, urmând ca hotelurile toate să fie redeschise pe 15 iunie. Luăm toate măsurile necesare în așa fel încât pe 15 iunie să fie startul pentru litoral 2020. Noi am cerut mai devreme, am făcut o reevaluare și am hotărât pe 15 iunie.’’

Sursa: Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
167 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în România
167 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în România

167 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în România. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, de la ultima informare transmisă...

Închide