Ultima actualizare: 8.2.2024
Lume

FOTO. Proteste violente în mai mutle orașe europene împotriva măsurilor anti-COVID. ,,Vom închide tot”

Sute de protestatari din orașul italian Napoli au ieșit în stradă în noaptea de 23 spre 24 octombrie până la primele ore ale dimineții pentru a se opune noilor măsuri anti-Covid impuse de autorități. Aceste noi măsuri au venit în urma unei creșteri exponețiale a numărului de cazuri de coronavirus.

Protestul a fost declanșat În regiunea italiană Campania au fost introduse restricții de circulație și se preconizează o închidere a regiunii. Aceste noi măsuri se impun în contextul unei creşteri a numărului cazurilor de coronavirus, relatează Agerpres.

Protestatarii și-au aratat nemulțumirea prin scandarea unor sloganuri și s-au adunat în fața administrației regionale, aruncând artificii și fumigene, în timp ce poliția a folosit gaze lacrimogene împotriva protestatarilor, relatează agenția ANSA.

Regiunea Campania a înregistrat un număr zilnic de 2.280 de cazuri de COVID-19. Vincenzo De Luca, președintele regiunii Campania,  la un eveniment transmis live pe Facebook a anunțat o creştere de aproape 50% faţă de cele 1.541 înregistrate joi. De Luca a declarat “Vom merge mai departe şi vom închide totul”, propunând o închidere de cel puțin o lună.

La nivelul național italian, au existat 91 noi decese legate de COVID-19, ceea ce ridică bilanțul total la 37.059, iar numărul pacienților de la terapie intensivă a crescut peste 1.000 pentru prima dată în peste cinci luni.

Guvernul premierului Giuseppe Conte a rezistat până acum solicitărilor privind introducerea unui lockdown naţional, argumentând că ar exista costuri prea mari din punct de vedere economic şi social.

Proteste anti-Covid în capitala Poloniei, protestatarii s-au luat la bătaie cu polițiștii

Polonezii au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva noilor măsuri adoptate de guvernul polonez. Unii dintre ei s-a luat la bătaie chiar cu forțele de ordine, unii fiind chiar arestați sau sancționați contravențional pentru vandalism.

În ziua protestelor, la nivel național, în Polonia au fost înregistrate peste 13.000 de noi cazuri. Printre aceste noi cazuri se numără și președintele polonez Andrzej Duda acesta anunțând că este în autoizolație și că se simte bine.

Iată ce au avut de declarat protestatarii:

  • Sunt antreprenor şi în ultimele şapte luni nu mi-am putut conduce afacerea. Mulţi dintre colegii mei, şi ei tot antreprenori, au renunţat la afaceri şi au pierdut tot ce aveau.
  • E vorba pur şi simplu de un atac la adresa polonezilor şi cu asta basta! E un atac evident împotriva polonezilor din partea întregului guvern. Mulţi oameni spun că poţi dansa altădată, că poţi merge altădată la cinematograf, dar nu e vorba doar despre industria divertismentului, e vorba de nişte locuri de muncă. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.