Ultima actualizare: ieri, 10:08
Locale

Klaus Iohannis liniștește populația spunând că nu va mai fi ,,lockdown” ca în primăvară

Președintele Klaus Iohannis a liniștit populația în cursul zilei de azi(28.10.2020) că nu sunt șanse prea mari să ne întoarcem la carantina totală precum a fost în primăvră. Totodată domnia sa a declarat că în momentul de față trebuie să căutăm soluții pentru a preveni coronavirusul nu să căutăm vinovați pentru această situație.

„Aflăm de la buletinele de știri că la noi pandemia este în extindere, dar în realitate lucrurile au fost gestionate bine până acum. Statele de care vorbiți au un număr de cazuri mult mai mare ca noi, chiar raportat și la populație. În unele state europene s-a ajuns să se ia măsuri drastice. Noi nu ne dorim acest lucru, de aceea spun de fiecare dată, autorităților și populației, să combată eficient extinderea acestei epidemii. (…) Nu ne dorim un așa numit lockdown. Deocamdată, stituația nu ne duce cu gândul la o carantină sau un lockdown”, a spus Klaus Iohannis

Cu privire la afirmațiile făcute la adresa Avocatului Poporului, atunci când România înregistra circa o mie de cazuri zilnice, iar acum când sunt peste 5.000 de cazuri zilnice, președintele a fost întrebat cine se face vinovat.

,,În ceea ce privește numărul de bolnavi, suntem în pandemie și ceea ce s-a putut face, s-a făcut. Nu cred că trebuie să căutăm acum vinovați, noi trebuie să căutăm soluții pentru a evita răspândirea necontrolată a bolii în populație”, a răspuns Iohannis.

Sursă: PortalSM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Patru tramvaie noi Astra pot fi surprinse de azi pe străzile din Cluj-Napoca

De astăzi, 28 octombrie, au intrat în circulație în Cluj-Napoca, primele patru tramvaie noi, model Astra Imperio, fabricate în România....

Închide