Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Mărturia românului aflat în Viena în momentul atacului terorist

Un român din Viena, aflat în zona unde a avut loc atacul. 

“Eram chiar în centrul Vienei când s-a întâmplat, mergeam spre casă. Am auzit focuri de armă, am înţeles că sunt mai mulţi morţi şi răniţi şi că mai este un terorist liber pe care nu l-au prins. Ne lasă să ieşim din case, doar că ministrul a spus să ieşim doar în caz că mergem la muncă sau dacă avem ceva urgent de rezolvat”, a mărturisit românul.

Potrivit acestuia, în zona respectivă locuiesc mai mulţi români care au auzit focurile de armă.

Amintim că mulți indivizi înarmaţi au tras fără milă în locuitorii capitalei austriece. Cel puţin patru civili au fost uciși şi alți 14 au fost răniți, din care șase sunt în stare gravă.
Actele de cruzime au fost comise de atacatori în șase locaţii diferite, spun autoritățile. Unul dintre suspecţi a fost anihilat de forţele de ordine, dar cel puţin unul este încă în libertate.

Ministrul austriac de Interne a declarat că atacatorul ucis era simpatizant al ISIS și purta o centură falsă de explozivi. El era înarmat cu o armă de asalt automată, un pistol și o macetă, a precizat Karl Nehammer.

Pentru siguranţa lor, locuitorii Vienei au fost avertizaţi să rămână în case până când operaţiunea antitero de amploare va lua sfârşit.

Centrul oraşului a intrat sub asediu după ce alarma a fost dată în jurul orei 8 seara. Atunci au început să curgă apelurile disperate ale martorilor către serviciul de urgenţă. Anunţau, într-o primă fază, un atac armat la o sinagogă. Lăcaşul de cult era închis în acel moment. Totuşi, agentul care îl păzea a căzut pradă gloanţelor.

Pentru a fi la curent cu știrile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Acțiunile poliției pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului Covid-19

La data de 2 noiembrie a.c., în intervalul orar 15.30-18.30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, în colaborare cu inspectori din...

Închide