Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Naţionale

Dacian Cioloș după primele rezultate: ,,Ne menținem tot ceea ce am promis”

Dacian Cioloș (USR-PLUS) declară că partidul său nu îl doresc să îl susțină la viitoarele negocieri cu PNL ca Ludovic Orban să fie viitorul Premier al României. Acesta a declarat că partidul pe care îl reprezintă își asumă alegerile făcute.

„E confirmarea că USR PLUS e o forță politică în România. Cu acest mandat vom merge la orice negociere. Cu un program de reformă clar, asumat.

USR Plus a evoluat sistematic, mă aștept ca acest lucru să se întâmple în continuare. Noi avem o susținere puternică din Diaspora. Mă aștept să avem 18-19%. Îi vom cere și propune lui Iohannis să propună un premier care să coaguleze un parlament cu reforme clare. Multe instituții și-au pierdut credibilitatea, mediul economic așteaptă o perspectivă clară.

Nu vom merge cu Ludovic Orban premier la negocieri. Ne menținem tot ceea ce am promis, pentru asta am primit un vot. Bine înțeles, președintele României va alege premierul. USR are propuneri și de program de guvernare și de oameni care să își asume această guvernare. Ne asumăm toate portofoliile”, a declarat Dacian Cioloș pentru Antena 3.

Potrivit rezultatelor alegerilor parlamentare din exit-poll-ul CURS Avangarde, ora 21.00, la Senat PSD a obținut 30,3%, PNL 29,4%, USR-PLUS 16,6%. Iar la Camera Deputaților, PSD a obținut 30,2%, PNL 29,3%, USR-PLUS 16,1%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
klaus iohannis
VEȘTI BUNE. Președintele a anunțat că piețele se vor redeschide la sfârșitul săptămânii

Președintele Klaus Iohannis a declarat că piețele se vor redeschide la finalul săptămânii ca urmare a scăderii numărului de infectări...

Închide