Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

FOTO. Protest în fața Curții de Apel Cluj. Peste 100 de avocați au participat

Astăzi în jurul orei 11 peste 100 de avocați au participat la protest în fața Curții de Apel Cluj, după condamnarea avocatului Robert Roșu la închisoare cu executare în dosarul Ferma Băneasa.

Avocații din România se solidarizează în cazul colegului lor Robert Roșu, condamnat în dosarul Ferma Băneasa. Ei au protestat în mai multe județe din țară pentru că există pericolul ca de acum încolo oricare dintre ei să fie băgat în pușcărie pentru că își fac meseria de avocat. Avocații din Satu Mare au protestat astăzi la ora 11.00 în fața Tribunalului.

Potrivit DNA, avocatul Robert Roșu „s-a implicat activ în demersurile de încheiere contracte, transmitere notificări, conform celor convenite cu Truică Remus”. Avocatul Robert Roșu a fost achitat la Curtea de Apel Brașov și la ÎCCJ a primit 5 ani cu executare pentru 4 infracțiuni. De cealaltă parte, Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR) este de părere că decizia este inacceptabilă: „represiunea de natură penală asupra avocatului pentru consultaţiile şi susţinerile făcute în calitate de reprezentant”.

UNBR a anunțat că va sesiza Inspecţia Judiciară şi Consiliul Superior al Magistraturii pentru a verifica felul în care au fost administrate probele în acest dosar. „Discrepanţa radicală între cele două hotărâri judecătoreşti privindu-l pe avocatul Robert-Mihăiţă Roşu (n.r – cea a Curţii de Apel Braşov şi cea a ICCJ) arată slăbiciunile sistemului, cu consecinţe grave asupra credibilităţii justiţiei”, consideră UNBR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
A fost reținut șoferul care se auto-satisfăcea în mașină

Șoferul unui autoturism aparținând firmei BOLT a fost reținut de polițiști deoarece acesta a fost filmat auto-satisfăcându-se în autovehicul pe...

Închide