Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Sănătate

FOTO/VIDEO. Primele cadre medicale din județul Cluj vaccinate anti-Covid

Astăzi 27 decembrie 2020 a început oficial campania de vaccinare anti-COVID-19. Astăzi au fost vaccinate 90 de cadre medicale de la Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj. Primul medic care s-a vaccinat în județul Cluj este Dr. Violeta Briciu.

Mircea Abrudean spune că vaccinarea este calea de revenire spre normalitate.

,,Cu siguranță vaccinul este soluția pentru a scăpa de această pandemie și cred că oamenii trebuie să aibă încredere. Este cât se poate de sigur, chiar din acest motiv vor fi persoane care se vor expune public și se vor vaccina pentru ca oamenii să înțeleagă că nu există niciun fel de risc, se întâmplă asta peste tot în lume. Atât eu, cât și primarul Emil Boc ne vom vaccina în public pentru că nu există niciun fel de risc, trebuie să avem încredere și să solicităm vaccinarea”, crede Mircea Abrudean

Prefectul județului Cluj despre campania de vaccinare

„Este o zi istorică pentru județul Cluj și pentru România de altfel, deoarece începe campania de vaccinare anti-COVID cu Faza 0, respectiv 375 de doze de vaccin au ajuns în jurul orei 6:00 la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca pentru prima etapă de vaccinare a personalului de aici. Aceasta începe la ora 10,00 când vor fi vaccinați primii 5 medici, începând cu doamna Violeta Briciu, director medical la Boli Infecțioase.

Ulterior intrăm în Faza 1 cu personalul medical din județul Cluj, respectiv 12.500 de persoane care vor fi vaccinate în cele 20 de centre amenajate deja în unități medicale din județul Cluj, după care Faza 2, persoanele din grupe de risc, persoane peste 65 de ani și persoane cu boli cronice, în total 132 de mii de persoane în județul Cluj, care vor fi vaccinate dacă își exprimă această intenție”, a spus prefectul Mircea Abrudean.

Primii clujeni vaccinați anti-COVID

Primii clujeni vaccinați anti-COVID

Centre de vaccinare

„Vaccinarea este voluntară, gratuită și necondiționată. Vor fi vaccinate în cele 30 de centre amenajate la nivelul județului Cluj: 13 în Cluj-Napoca, 3 în Turda, 2 în Dej, câte unul în Câmpia Turzii, Gherla, Huedin și câte unul în câteva comune în care s-a considerat a fi necesar a fi amenajate acestea. De asemenea, în Faza 2 de vaccinare vor intra și persoanele din centre rezidențiale, sunt 49 la număr, un total de 2500 de persoane care vor fi vaccinate”, a mai spus prefectul de Cluj.

„Vaccinul este soluția”

,,Cu siguranță vaccinul este soluția pentru a scăpa de această pandemie și cred că oamenii trebuie să aibă încredere. Este cât se poate de sigur, chiar din acest motiv vor fi persoane care se vor expune public și se vor vaccina pentru ca oamenii să înțeleagă că nu există niciun fel de risc, se întâmplă asta peste tot în lume. Atât eu, cât și primarul Emil Boc ne vom vaccina în public pentru că nu există niciun fel de risc, trebuie să avem încredere și să solicităm vaccinarea”, crede Mircea Abrudean.

Cum ne putem programa pentru vaccinarea anti-COVID?

Persoanele care doresc să se vaccineze trebuie să vorbească cu medicii de familie sau prin intermediul platformei puse la dispoziție de către STS sau o a treia variantă este linia telefonică directă, pusă la dispoziție de către ISU.

„A doua doză de vaccin se administrează la 21 de zile. Nu am rețineri, tocmai din acest motiv am ales prin gestul meu, de a mă vaccina public, să arăt că acord încredere deplină campaniei de vaccinare și sperăm ca modelul acestui Spital să fie transmis în societate. A fost primul Spital care a intrat în lupta cu acest virus în regiunea noastră”, a declarat Mircea Abrudean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Sănătate
Rectorul UMF Cluj-Napoca a declarat că se va vaccina public

Rectorul Universității Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Anca Buzoianu a declarat la emisiunea...

Închide