Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Bulevardul 21 Decembrie 1989 modernizat. Cum se va schimba?

Clujul continuă modernizarea, urmărind creșterea mobilității urbane și a calității spațiului public. În scurt timp încep lucrările și pe o arteră importantă din Cluj-Napoca și anume Bulevardului 21 Decembrie 1989. 

Prin acest proiect de modernizare al Bulevardului, se urmărește favorizarea transportului în comun cât și al mersului pe jos sau cu mijloace de deplasare cum ar fi bicicleta sau trotineta.

21 decembrie 1989 Cluj

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea a declarat pentru Radio Cluj faptul că în cel mai bun caz, lucrările de modernizare vor începe în luna martie. Viceprimarul a precizat faptul că toate actele necesare au fost completate însă se așteaptă vremea favorabilă pentru a începe  lucrările

„Vom începe în această primăvară lucrările pe Bulevardul 21 Decembrie, cel mai probabil în martie. În acest moment avem toate actele necesare și vom da startul proiectului în momentul în care și vremea va fi una favorabilă. În perioada următoare vom mai avea lucrări pe străzile Cardinal Iuliu Hossu, dar și pe strada Mihai Eminescu. Încercăm să găsim și soluții pentru lărgirea zonei verzi din zona Expo Transilvania pentru ca oamenii să se poată bucura de cât mai mult spațiu verde”, a declarat Dan Tarcea la Radio Cluj.

Arhitectul Eugen Pănescu a declarat că cea mai grea parte este între Biserica Sfântu Petru și spațiul din fața Turnului BRD „Aici e cea mai mare schimbare. Acea parcare din fața bisericii este eliminată și se face un mic scuar cu vegetație și bănci. Ce a făcut posibil eliminarea de mașini pe acest tronson este utilizarea temporară a terenului de la Centrul Cultural Transilvania ca parcare. Benzile de autobuz și biciclete sunt continue, neîntrerupte în această zonă”, a punctat arhitectul Eugen Pănescu (Planwerk).

21 decembrie 1989 Cluj

Principalele schimbări sunt:

– construirea/modernizarea/reabilitarea/extinderea pistelor pentru bicicliști,
– crearea/modernizarea/extinderea sistemelor de închiriere de biciclete (bike sharing),
– construirea/modernizarea/extinderea de zone și trasee pietonale, inclusiv măsuri de reducere a traficului auto în anumite zone,
– plantarea de arbori, lucrări de realizare a sistemelor rutiere,
– lucrări de semaforizare

21 decembrie 1989 Cluj

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Câmpia Turzii accident excavator
Vis spulberat. Dorel mort de beat a lovit o fată cu lama excavatorului

Un bărbat din Câmpia Turzii s-a urcat beat la volanul excavatorului și a lovit o tânără, care se afla în...

Închide