Ultima actualizare: ieri, 11:08
Locale

FOTO. Protest cu fumigene și scandal. Polițiștii s-au îmbrâncit cu jandarmii

Zeci de angajaţi din sistemul apărării, asistenţei sociale, culturii şi administraţiei publice au protestat în faţa Palatului Cotroceni și la Guvern. Oamenii au ieşit în stradă nemulţumiţi față de înghețarea salariilor și a sporurilor. Nu au lipsit însă incidentele.

La Cotroceni, câțiva protestatari, sindicaliști din Poliție, s-au certat cu jandarmii și au acuzat că aceștia „au primit ordin să îi bruscheze, amendeze sau gazeze”. La un moment dat, protestul a degenerat, iar mai mulți manifestanți au aruncat cu fumigene. Ei sunt nemulțumiți că stau în stradă de atâtea zile și nu îi bagă nimeni în seamă.

Jandarmeria București transmite că intervenția de la Cotroceni “nu a creat busculadă, ci a urmărit desfășurarea adunării publice în condiții de siguranță și legalitate”.

,,Personalul militar al Jandarmeriei are dreptul să efectueze control corporal preventiv asupra persoanei şi bagajului acesteia în cazul în care aceasta participă la manifestări publice sau în alte locuri în care este interzis accesul cu produse ori substanţe periculoase. Sub un alt aspect, participanții au obligația de a nu participa la adunări publice cu materiale explozive sau incendiare”, potrivit unui comunicat al Jandarmeriei București.

SURSA: Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. ,,Petrică” Richard, de la U-BT, a devenit cetățean român

Baschetbalistul de la U-BT, Patrick Richard, cunoscut ca și ,,Petrică", a primit cetățenia română. Fiind cetățean român, Patrick va putea...

Închide