Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Jandarmerițe din Buzău au salvat un cerb. I-au și pus un nume românesc!

Două jandarmerițe din Buzău au salvat un cerb care avea piciorul rupt. Au fost coordonate de către un medic veterinar iar în câteva zile animalul va fi eliberat în sălbăticie.

”După 5 zile de îngrijiri medicale acordate cu pasiune de colegele noastre Beatrice și Ana, sub coordonarea medicului veterinar Valentin Doană, starea de sănătate a cerbului înregistrează o evoluție bună, astăzi reușind să pună pentru prima dată pe pământ piciorul rănit!

Plăgile infectate au fost drenate, i-au fost administrate antibiotice și antiinflamatoare și, pentru a ajuta organismul să se recupereze, a fost deparazitat și vitaminizat, toate costurile medicamentelor folosite fiind suportate prin sumele de bani donate de jandarmii buzoieni.

A fost vizitat permanent de reprezentanții Gărzii forestiere și ai Ocolului Silvic Siriu, cărora le mulțumim pentru hrana pusă la dispoziție.

PS: Am căutat un nume adecvat prestanței sale, cu o semnificație aparte, astfel că ne-am hotărât: Ghica!  Un nume românesc, nobil, de domnitor, ceea ce reprezintă acest animal în pădurile țării noastre!”, a transmis jandarmeria.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Accident în județul Cluj. Dacia făcută praf de un Mercedes

Accident în localitatea Luna, o persoană a fost transportată la spital pentru mai multe înregistrări medicale. Un autoturism marca Mercedes...

Închide