Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Drone și avioane folosite într-un exercițiu militar româno-american la Cluj

Exercițiu militar între militarii români și americani la Câmpia Turzii. Un pilot care s-a catapultat a fost căutat cu avioane, drone și elicoptere.

,,Porcul spinos”, așa a fost denumit exercițiul de căutare și salvare la care au participat militarii români și americani din Câmpia Turzii. Americanii au acționat contra-cronometru având ca misiune salvarea unui pilot american din spatele liniilor inamice.

În acest exercițiu, militarii români au fost inamicii și ei au trebuit să îl caute pe american fiind dotați cu vehicule blindate. Americanii au lansat o dronă MQ și un avion F16 pentru sprijin aerian. Pilotul american a fost localizat de colegii lui și recuperat cu un elicopter Black Hawk.

La Baza militară din Câmpia Turzii americanii trimit constant avioane F15, F16 sau A10. Recent au fost aduse și drone de ultimă generație MQ 19 Reaper pentru a culege informații și pentru a supraveghea inclusiv zona Mării Negre.

SURSĂȘ TVR.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
ATENȚIE! De astăzi se restricționează circulația de la ora 22:00

Astăzi 14 martie, intră în vigoare hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de urgență. Prin această hotărâre, circulația pe timp...

Închide