Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Emil Boc: susțin realizarea unui concert experiment pentru vedea dacă putem relua festivalurile din vară

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat la Digi24 faptul că viața de festival ar trebui să revină la Cluj-Napoca însă respectând anumite condiții. Acesta a declarat că ar fi dispus să realizeze mai întâi un experiment asemănător cu cel din Spania.

Guvernul spaniol a realizat un experiment în urmă cu o săptămână pe 5000 de persoane, aceștia au fost lăsați să participe la un concert. Dintre aceștia doar 8 nu au fost lăsați să participe pentru că au fost depistați pozitiv cu Covid-19. Restul participanților sunt monitorizați pentru 30 de zile pentru a vedea cât de sigure sunt aceste evenimente.

Populație trebuie protejată!

,,Vreau sa subliniez faptul că prioritatea numărul 1 e protejarea populației! Respectarea regulilor fundamentale impuse de guvernare, pentru a putea trece împreună de această perioadă grea”, a declarat primarul Emil Boc.

,,Sunt un susținător al acestor festivaluri, m-am uitat cu mare atenție la cei din Barcelona, au avut weekendul trecut un concert cu 5000 de persoane, a fost un test pentru întreg continentul, organizatorii au inclus în prețul biletului un test antigen. Din cei 5000 doar 8 nu au putut intra din cauză că erau pozitivi.

Oamenii sunt urmăriți 30 de zile pentru a putea observa impactul, dacă cineva se va îmbolnăvi după ce a participat la acel concert. Și eu personal. la Cluj dacă autoritățile centrale vor considera de cuviință să ne oferim pentru a realiza un experiment în vederea testării posibilității de a organiza concert, festivaluri”, a mai explicat primarul la Digi24.

La Cluj avem infrastructura și stadion și sala polivalentă pentru a putea realiza un astfel de experiment. Primarul Emil Boc susține reînceperea marilor festivaluri Untold sau Electric Castel însă doar în condiții de siguranță.

 

“Trebuie să găsim un echilibru între restricţii şi deschidere, pentru că oamenii într-adevăr sunt extrem de stresaţi după un an de pandemie, trebuie să știm că acum ne aflăm într-un moment critic, în care aportul fiecăruia dintre noi e decisiv”, a spus Emil Boc.

 

“Important este să avem cetăţenii de partea noastră. Pentru că oricâţi poliţişti vom pune în spatele cetăţenilor, nu vom avea efectul scontat dacă nu se respectă regulile. Cred că important este să înţelegem că toţi suntem în aceeaşi barcă.

Că împreună trebuie să trecem prin acest efort extraordinar şi că, aşa cum spune românul: -Nu-i mult până departe-. Acum cu vaccinarea mai accelerată putem să sperăm că vine în cele din urmă şi starea de normalitate (…) La Cluj este un climat de responsbilitate. Numărul celor de pe listele de aşteptare este cel mai mare la Cluj, după Bucureşti şi arată că există o conştiinţă civică”, a mai precizat Emil Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Aglomerație la benzinăriile din Cluj-Napoca din cauza noilor restricții

Din cauza noilor restricții care obligă magazinele să închidă la ora 18:00, clujenii s-au înghesuit la benzinării pentru a-și cumpăra...

Închide