Ultima actualizare: 3.4.2024
Naţionale

Ministrul Lucian Bode: Poliția Locală din nou în administrația primăriilor.

Ministrul de Interne, Lucian Bode a declarat la marți seara la TVR faptul că va propune reîntoarcerea poliției locale în administrația primăriilor. Ministrul a declarat faptul „Nu este normal ca toate costurile să fie suportate de autoritățile locale și coordonarea să fie de la poliția națională”.

„Mâine voi veni cu două propuneri în hotărârea CNSU. Această hotărâre va fi transpusă printr-o hotărâre de guvern, respectiv ordonanţă de urgenţă. Prima vizează reîntoarcerea jandarmilor la paza obiectivelor. Noi am avut peste 700 de jandarmi detaşaţi de la diverse unităţi pentru ordine publică, transferaţi în sistemul de ordine publică, iar paza era asigurată de către angajaţi ai Ministerului Apărării Naţionale. Ei trebuie să se întoarcă la sistemul de pregătire obligatoriu prin regulamentele lor interne şi mâine vom lua această decizie. A doua reglementare, la solicitarea Asociaţiei Municipiilor din România, de exemplu, care a cerut oficial prin domnul preşedinte Emil Boc, şi nu numai, au solicitat ca poliţia locală să revină la primării”, a precizat Lucian Bode, pentru TVR.

BANI DE LA NIVEL LOCAL DAR ADMINISTRAȚIE NAȚIONALĂ

„Înființarea poliției locale și activitatea ei e o decizie de oportunitate la nivel local. Nu e normal ca toate costurile să fie suportate la nivel local și coordonarea să fie la nivel național. Poliția Locală numără în acest moment peste 10.000 de angajați din care aproape 9.000 în operativ. Nu este normal ca toate costurile să fie suportate de autoritățile locale și coordonarea să fie de la poliția națională. În aceste condiții, considerăm că ei trebuie să se întoarcă la nivel local. De fapt, mâine realizăm premizele adoptării unei ordonanțe de urgență ca într-un timp foarte scurt, probabil două săptămâni, poliția locală să se întoarcă la nivel local”, conchide Bode.

SURSĂ: TVR.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
Klaus Iohannis: Circulația pe timp de noapte va fi restricționată mai devreme

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, că interdicția de circulație noaptea se va...

Închide