Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

FOTO/VIDEO. Noile modele Dacia au primit 2 stele la testele de siguranță

Noile modele de la Dacia Sandero și Logan au primit două stele la testele de siguranță, titrează automarket.ro. Mașinile românești au fost evaluate la 4 stele din punct de vedere structural, însă sistemul automat de frânare în situații de urgență a viciat rezultatul final.

Organizația independentă Euro NCAP a organizat cea de-a doua sesiune de teste de siguranță din 2021. Una în care belgienii au testat inclusiv noile Dacia Sandero și Logan, cele două modele fiind “recompensate” doar cu 2 stele.

De vină pentru acest rezultat, susțin reprezentanții Euro NCAP, este sistemul de frânare automată de urgență care nu este capabil să detecteze pietoni sau bicicliști și nici nu dispune de un sistem pentru menținerea benzii de rulare.

Așa cum au promis, belgienii au publicat acum rezultatele detaliate pentru fiecare categorie în parte, dar și clipuri video din timpul testelor.

Așadar, noua Dacia Sandero a primit 70% pentru protecția adulților, 72% pentru protecția copiilor, cu 41% a fost notată protecția oferită utilizatorilor vulnerabili ai șoselelor, iar sistemele de siguranță au primit 42%.

2 comentarii

  1. Florin Răspunde

    Celui care a scris titlul asa sa-i fie rusine. Putea fi netru: “Lipsa senzorilor de autofranare au dus la alocarea a doar 2 stele …” ca pana la urma senzori cu pricina oricum inca nu sunt eficienti, iar ei au fost introdusi doar pentru ca prostul sta pe telefon si nu cu ochii in volan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Accident violent în Florești. Bătrân de 70 de ani dus la spital

Un accident rutier violent a avut loc în această dimineață în Florești, pe strada Avram Iancu. Autoritățile au transmis faptul...

Închide