Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

FOTO. Un preot și-a pierdut viața în accidentul de la Mihăiești

În accidentul rutier cumplit de ieri 07.07.2021, din localitatea Mihăiești, preotul greco-catolic Cristian Biru de la Parohia Greco-Catolică Sălăjeni, și-a pierdut viața.

 

,,În jurul orei 15.00, a fost înregistrată o solicitare pentru intervenția pompierilor ca urmare a unui accident rutier produs între un autocamion și un autoturism, pe raza localității Mihăiești, comuna Sânpaul.

La fața locului a fost dislocat un dispozitiv mărit pentru gestionarea situației de urgență, constituit din patru autospeciale, două echipaje SMURD, două SAJ și un elicopter SMURD.
O femeie de cca 40 de ani a fost descarcerată din autoturism și a fost preluată de către elicopterul SMURD pentru a fi transportată la spital.
O fetiță de 4 ani a primit asistență medicală de urgență la fața locului și a fost transportată la spital pentru îngrijiri de specialitate.
În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul accidentului au constatat că un bărbat, de cca 40 de ani, prezenta traumatisme incompatibile cu viața”, a transmis IPJ Cluj

Cine a fost preotul Cristian Biru?

 

Preotul Cristian Biru a fost absolvent al Seminarului Teologic Sfântul Ioan Evanghelistul din Cluj-Napoca. Mai apoi, el s-a format în Franța. A studiat filosofia la mănăstirea de la Saint Jodard, progresând ulterior cu nivelul teologic la mănăstirea de la Rimont și la Institutul Catolic din Toulouse.

,,Anunțăm trecerea la cele veșnice a părintelui Cristian Biru, paroh la Sălăjeni, județul Sălaj, în această după amiază în urma unui cumplit accident.
Preasfinția Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, preoții și persoanele consacrate se unesc în aceste momente în rugăciune pentru sufletul celui adormit și sunt aproape de familia greu încercată.
Rugăm pe Bunul Dumnezeu să așeze sufletul fratelui nostru, părintele Cristian în loc luminos, în loc de verdeață de unde a fugit toată durerea și întristarea.
În veci pomenirea lui!”, au scris reprezentanții Episcopiei Greco-Catolice de la Oradea.
În comentariile postării au apărut sute de mesaje de condoleanțe semn că preotul Biru a fost unul foarte iubit de comunitatea la care slujea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Zece indieni depistați lucrând ilegal în Cluj. Au fost expulzați din țară

Poliţiştii de imigrări din Cluj au depistat 10 cetăţeni străini, din India, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale, pe...

Închide