Ultima actualizare: ieri, 11:08
Naţionale

Preot prins în timp ce avea relații intime cu un minor de la casa de copii

Un preot din Videle, județul Teleorman, a fost prins în flagrant, în timp ce întreținea relații intime cu un minor de 16 ani, într-o casă din Sectorul 3 al Capitalei. Preotul a fost reținut deja de polițiști pentru 24 de ore.

În cursul zilei de azi, preotul va fi dus în fața judecătorilor cu propunere de arestare. Preotul nu este la prima abatere, fiind implicat într-un alt dosar tot pentru relații sexuale cu minori. Totodată, potrivit Antena3, bărbatul era suspendat de la slujirea la biserica din Videle.

Polițiștii au cercetat activitate infracțională a acestuia, în așa fel încât l-au prins în flagrant noaptea trecută. El a fost audiat și reținut pentru 24 de ore. Urmează și alte audieri în acest caz, mai ales că preotul nu a vrut să dea detalii în fața anchetatorilor.

În urma investigațiilor, polițiștii capitalei au aflat că victima, un minor de 16 ani de la un centru de plasament, ar fi fost luat în mod frecvent de către preot și ademenit cu bani pentru a întreține relații intime.

Minorul este audiat în prezența psihologilor anchetatori și urmează și alte cercetări pentru a vedea dacă este vorba și despre alte victime în ceea ce-l privește pe acest preot, a relatat sursa citată.

Preotul va fi caterisit, în cursul săptămânii

Preotul în cauză va fi caterisit, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, la Antena 3.

“Subiectul este nesfârșit de trist, este un subiect scandalos și este firesc să punem accentele ascuțite pe el, în această zi. Acest preot, din Episcopia Alexandriei, era suspendat, el nu mai avea voie să slujească, făcea parte, ca subiect, dintr-un alt proces în derulare.

Urma să fie caterisit după finalizarea procesului, însă această caterisire, care înseamnă îndepărtarea definitivă din preoție urmează să se întâmple acum.

O astfel de faptă, de  o gravitate fără precedent pentru acest preot atrage imediat caterisirea. Dosarul său a fost deja, deferit Consistoriului bisericesc, care este Forul ecleziastic de judecată pentru abateri deosebit de grave.

În zilele imediat următoare acestei săptămâni, în care nu se poate întruni acest consistoriu din rațiuni duhovnicești, se va decide caterisirea, îndepărtarea lui definitivă din preoție”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

SURSĂ: Antena3.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
Florin Cîțu: ridicăm carantina de noapte dacă se vaccinează românii

Premierul Florin Cîțu spune că ,,în momentul de față", nu se poate discuta despre o ridicare a interdicției de circulație...

Închide