Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Situație critică în județul Cluj. Nu mai sunt paturi pentru cei cu Covid-19

Tasnadi Szilard, prefectul clujului, a explicat la TVR Cluj faptul că în județ nu mai există paturi disponibile pentru pacienții cu Covid-19. Acesta a spus că sunt într-o cursă contracronometru, soluția ar fi să mai deschidă alte secții sau chiar un spital Covid.

”Nu aș putea spune că stăm rău, dar din păcate stăm foarte rău. Paturi nu mai sunt nici măcar la non ATI. De ATI nici nu are rost să povestim, pentru că paturile sunt epuizate în totalitate. Eventual se mai găsesc 2 -3 paturi într-o zi sau două din săptămână, dar doar la spitalul de copii. Nu vorbim despre adulți sau cazuri severe sau critice. Atât paturile din ATI, dar și cele de pe secții sunt epuizate”, a declarat prefectul Tasnadi Szilard, la TVR Cluj.

Prefectul Tasnadi Szilard a mai declarat pentru TVR Cluj faptul că în maxim 48 de ore, autoritățile sunt nevoite deschise alte secții sau chiar un spital COVID.

”Discutăm și cu spitale din mediul privat. În măsura în care nu vom putea ajunge la o concluzie cu aceste spitale, atunci ultima măsură este de a transforma câte un pat din fiecare spital în secție de COVID.

Am dat termene de 24 sau 48 de ore, pentru că nu avem timp de gândire. Sănătatea publică este într-o necesitate foarte mare și trebuie să știm de pe o zi pe alta ce facem.

Spitalul Polaris este o variantă. În interiorul variantei Polaris, avem variante să facem tot spitalul COVID, ori să mutăm acolo secția unui spital public. Dacă dânșii consideră că activitatea nu este rentabilă, atunci trebuie să ne îndreptăm spre alte spitale publice. La Polaris sunt toate dotările, dar problema majoră este lipsa de personal”, a declarat prefectul Tasnadi Szilard.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Apel umanitar pentru o mămică din județul Cluj

O mămică din satul Viștea, județul Cluj, are nevoie de bunăvoința tuturor. Doamna Szilvia a fost diagnosticată cu cancer de...

Închide