Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Dan Tarcea: Autobuzele autonome în curând pe străzile din Cluj-Napoca

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a explicat la un post de radio local faptul că Primăria Cluj-Napoca pregătește licitația pentru cumpărarea celor 14 autobuze autonome, în valoare de 27,3 milioane de lei.

„Suntem în etapa de a pregăti licitația pentru lansarea procedurii de achiziție publică în vederea încheierii unui acord-cadru cu o durată de 4 ani pentru furnizarea 14 autobuze autonome destinate transportului public de persoane. Valoarea este de 27,3 milioane de lei fără TVA. Aproximativ 1,9 milioane de lei pentru un autobuz autonom. Noi ne dorim să cumpărăm două tipuri de autobuze. Mașina se conduce singură, dar șoferul trebuie să rămână alert și gata să preia controlul dacă mașina nu poate să execute sarcina sau manevra. Cele care sunt la nivelul patru, conducătorul va trebuie să fie pregătit să preia controlul numai în condiții complexe sau atunci când situațiile meteorologice o impun. Autonomia în ore de funcționare va fi între 9 și 12 ore, cu 12 pasageri la bord”, a explicat viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, la un Radio Cluj.

Autobuzele autonome ar fi o premieră în România, Clujul a fost primul oraș din România care a implementat în flota de transport în comun  autobuzele electrice în urmă cu mai mulți ani, iar acum se încearcă îmbrățișarea mijloacelor de transport eco-friendly.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
VEȘTI BUNE! Minora dispărută din Cluj-Napoca a fost găsită

Minora de 15 ani, dispărută din Cluj-Napoca, în data de 06 aprilie a.c., a fost găsită de către polițiști. Minora...

Închide