Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Emil Boc: ,,Vinerea Verde” se aplică când se vaccinează 50% din oameni

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat în cadrul unei emisiuni radio faptul că proiectul ,, Vinerea Verde” va începe în momentul în care se va ajunge la 50% din populație vaccinată anti-Covid.

“Vinerea verde cu siguranţă urmează. Aia depinde de noi. În următoarea zi de vineri când atingem 50% se circulă fără bilet pe toate liniile în Cluj-Napoca. Undeva în luna iunie să atingem pragul acesta de 50% (…) Eu cred că începând cu 11 iunie se poate circula fără bilet”, a declarat Emil Boc la NapocaFM.

Primarul a declarat faptul că proiectul se desfășoară exclusiv în municipiul Cluj-Napoca, fiecare persoană putând să circule gratuit pe liniile CTP.

”Proiectul se numește ”Vinerea verde! Stop! Azi mașină stă pe loc!” ca să fie și mai atractiv. CTP a propus această formulă, pe care eu o agreez. Prin acest program se acordă gratuitate la transportul public oricărei persoane care dorește să circule pe traseele companiei, pe raza municipiului Cluj-Napoca. Subliniez. Este un program pe raza municipiului Cluj-Napoca. Costurile vor fi suportate de CTP și dacă va fi nevoie, Primăria va suporta costurile suplimentare generate de “Vinerea Verde”!

Anul acesta avem 7 milioane de lei alocați. Deja Compania se pregătește pentru dificultățile pe care le-a avut în acest prim semestru și ne va înainta o solicitare de compensare, pentru a putea să menținem transportul public. Cu alte cuvinte, Compania efectuează acest transport, iar cheltuielile le suportă Primăria, din banii clujenilor”, a menţionat Emil Boc.

Cluj-Napoca este foarte aproape de a ajunge la 50% din populație vaccinată.

“Astăzi noi avem o populaţie vaccinabilă de 286.000 de clujeni. În acest moment avem 135.424 de persoane vaccinate. Pentru a atinge pragul de 50% mai trebuie 7588 de persoane. E pragul psihologic. Putem aspira apoi la orice măsuri. Cum ar fi eliminarea treptată a restricţiilor care se anunţă de către Guvern”, a menţionat Emil Boc la NapocaFM.

SURSĂ: Napoca Live

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Tineri din județul Cluj, reținuți pentru trafic de droguri

În urma a patru percheziții domiciliare desfășurate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Cluj, au...

Închide