Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

FOTO. Viitori agenți de poliție de la Cluj au depus astăzi jurământul militar

”Cinste”, ”onoare”,” curaj”, ”organizare”, ”mândrie”, ”unic”, ”frumos ca noi”, ”diferit”, ”special”, ”patriotism”, ”emoție” sunt cuvintele cu care au descris elevii Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca momentul festiv al depunerii jurământului militar.

”Jur credinţă patriei mele România, jur să-mi apăr ţara chiar cu preţul vieţii, jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!” – acesta a fost jurământul depus vineri de 199 de elevi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca.

La festivitatea de depunere al jurământului organizat pe platoul central al școlii de agenți de poliție au participat alături de prefectul județului Tasnadi Istvan Szilard, secretarul de stat în cardul MAI Aurelian Pădurar, rectorul Academiei de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza” din București, David Ungureanu, comisarul șef Mircea Ioan Rus- șeful IPJ Cluj dar. La festivitate a mai participat de asemenea și Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, Maramureșului și Sălajului- Părintele Andrei și multe alte oficialități din județ și numeroși invitați ai școlii dar și persoane dragi elevilor.

Un număr total de 199 de elevi ( 78 de fete și 121 de băieți) au depus astăzi jurământul militar chiar sub ochii superiorilor lor și al celor dragi, începându-și astfel oficial drumul spre a deveni agenți de poliție. Această serie 2021-2022 este cea de-a 19-a serie de elevi pregătită de școala clujeană de poliție, elevii fiind și din alte județe precum: Satu Mare, Mureș, Bihor, Bistrița-Năsăud Suceava, Alba, Sălaj. O parte dintre aceștia urmând să parcurgă și module diferențiate, în funcție de nevoia de personal din Poliția Română.

FOTO: Școala de Agenți de Poliție “Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Se dă startul proiectului ,,Vinerea Verde” începând din 18 iunie

Primarul municipiul Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat la o emisiune radio, faptul că municipiul Cluj-Napoca a depășit pragul de 50%...

Închide