Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Reîncepe coșmarul? Județul Cluj a intrat în scenariul galben

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Cluj, au fost depistate 182 de persoane infectate cu Covid-19, transmite Instituția Prefecturii Cluj. Rata de incidență în județ este 2,17 la mia de locuitori.

🔴 Efective angrenate (polițiști, jandarmi, ISU și SAJ) – 363;

🔴 Persoane verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse – 137;

🔴 Societăți comerciale/PFA verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse –44;

🔴 Total sancțiuni contravenționale aplicate în ultimele 24 de ore, în context COVID/valoare: 2/ 500 lei;

🔴 Persoane verificate – 241;

🔴 Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel:

➡️ Rata incidenței pe județul Cluj : 2,17

➡️ În ultimele 24 de ore, 182 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj;

➡️ Total număr de teste 2.303 din care 270 diagnostic grupe de risc, 326 teste efectuate la cerere și 1.707 teste rapide. Până în acest moment s-au realizat 676.612 de teste, la nivelul județului Cluj;

➡️ 35 persoane internate în ATI;

➡️ Total vindecați și externați 3.241 din care 2.203 din județul Cluj;

➡️ Total decedați 1.083 din care 678 din județul Cluj.

🔴 În acest moment sunt internați 342 pacienți.

Județul Cluj se află pentru a doua zi consecutiv în scenariul galben iată principalele reguli care au intrat în vigoare:

 • Competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
 • organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție.
  organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție. Pot participa doar cei vaccinați, cei testați sau cei trecuți prin boală, conform descrierii de mai sus.
 • se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună.
  se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în exterior sau de maximum 100 de persoane în interior. La stabilirea numărului de persoane în exterior și/sau în interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani.
 • se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri) cu un număr de participanți de maximum 300 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană. Pot participa doar cei vaccinați, cei testați sau cei trecuți prin boală, conform descrierii de mai sus.
 • se permite organizarea de conferințe cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătății.
 • se permite organizarea de mitinguri și demonstrații cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane, cu respectarea următoarelor măsuri:
  a) purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toți participanții;
  b) dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spațiul în care se desfășoară mitingul sau demonstrația;
  c) menținerea distanței fizice de minimum 1 metru între participanți și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/ persoană, acolo unde este posibil;
  d) dezinfectarea mâinilor persoanelor care distribuie eventuale materiale pe perioada desfășurării mitingului sau a demonstrației;
  e) aplicarea regulilor de igienă colectivă și individuală pentru prevenirea contaminării și limitarea răspândirii virusului SARSCoV-2;
  activitatea în baruri, cluburi și discoteci este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-2,00.
  activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-2,00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
VIDEO. A căzut o parte din tavanul dintr-un mall din Cluj-Napoca

O parte din tavanul fals de la la un cunoscut mall din Cluj-Napoca s-a prăbușit în urma presiunii apei. Din...

Închide